Tennisbaan hal tennishal

Overdekte accommodaties

Tennis en Padel worden zowel outdoor als indoor gespeeld. Nederland kent een gematigd zeeklimaat, waarbij het in de wintermaanden kan het behoorlijk koud zijn. Indooraccommodaties bieden dan een goede oplossing en meer comfort en (speel)zekerheid.

Voldoende indooraanbod is om meerdere redenen van belang. Zeker als het gaat om de continuïteit voor het aanleren en (door)ontwikkelen van jeugd- en wedstrijdspelers. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid van leraren. Ook is er vaak een grote groep meer recreatieve spelers die het prettig vindt om met meer comfort en speelzekerheid in de wintermaanden te kunnen blijven spelen.

Mogelijkheden om (in de winter) overdekt te kunnen spelen zijn er genoeg, te denken valt aan een tennis- of padelhal, blaashal of overkapping.

De KNLTB kan verenigingen en overige aanbieders informeren en adviseren over de bouw en exploitatie van de verschillende indooroplossingen.

Naast de informatie op deze website kun je voor meer informatie en advies altijd contact opnemen met jouw KNLTB Accountmanager.