Mannen dubbelspel felicitatie

Samenwerkingen

Samen sta je sterker. Het klinkt als een cliché en een open deur, maar toch kan het voor tennisverenigingen geen kwaad zich dit regelmatig te realiseren. Zo kan passende samenwerking met andere verenigingen er voor zorgen dat je samen bewerkstelligt waar jij als vereniging alleen niet toe in staat bent. Door regelmatig contact te hebben in kringen, kom je erachter wat er speelt bij andere verenigingen, wat bij hen uitdagingen en successen zijn en hoe je elkaar kunt helpen.

Samenwerking met de gemeente

Maar ook samenwerking met de gemeente is een niet te onderschatten thema. Zeker in een tijd dat het landelijke en de lokale sportakkoorden worden uitgerold om zo veel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, kunnen sport- en dus ook tennisverengingen een belangrijke rol vervullen. Je kunt als vereniging mensen laagdrempelig in aanraking laten komen met sport en tegelijkertijd potentiële nieuwe leden kennis laten maken met jouw vereniging.

Platform Public Affairs Lokaal

Goede samenwerking met de gemeente kan de positie van verenigingen dus op lokaal niveau versterken en kansen bieden. Maar hoe pak je public affairs op lokaal niveau nu goed aan? Om tennis- en padelverenigingen hierbij te helpen, heeft de KNLTB een speciaal platform in het leven geroepen.

Op het platform Public Affairs Lokaal wordt stapsgewijs uitgelegd wat PA Lokaal precies inhoudt voor tennis- en/of padelverenigingen, welke thema’s zoal spelen op gemeentelijk niveau, welke belangen verschillende partijen hebben en vooral hoe verenigingen zelf te werk kunnen gaan om PA Lokaal op de juiste manier aan te pakken. 

Samenwerking met commerciële organisaties

En natuurlijk zijn er talloze mogelijkheden om samen te werken met commerciële organisaties. Samenwerking met een tennisschool ligt voor de hand, maar ook commerciële partners van de KNLTB bieden verenigingen voordelen en er zijn natuurlijk de lokale ondernemers, die wellicht geïnteresseerd zijn om zich als sponsor aan jouw tennisvereniging te verbinden.

Kortom; samenwerking kan je veel brengen, maar het vraagt een proactieve houding. De blik naar buiten, op mensen afstappen, je netwerk vergroten. En Centrecourt.nl kan je daar goed bij helpen!

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhalen

Succesverhalen