Tennis kids high five

Buurtsportcoach

Wist je al dat een buurtsportcoach jouw vereniging kan helpen? Een buurtsportcoach stimuleert namelijk sport en beweging in de wijk en zorgt voor verbindingen met o.a. sportverenigingen en gemeenten. Ze kunnen bijvoorbeeld jouw tennisvereniging van dienst zijn door jeugd kennis te laten maken met tennis en daardoor van toegevoegde waarde zijn op het gebied van ledenwerving. Samengevat kan de buurtsportcoach jou als vereniging helpen bij onderstaande topics: 

  • het ondersteunen van het verenigingskader
  • het ondersteunen bij wervings-en promotieactiviteiten, zoals Tenniskids@School of een Open Dag
  • het koppelen van de vereniging aan scholen, BSO’s etc. 

Als KNLTB juichen we een samenwerking tussen een vereniging en buurtsportcoach zeker toe! Ga vooral samen zitten om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor jullie. Je kunt bij jouw gemeente informeren welke buurtsportcoach gekoppeld kan worden aan jouw vereniging. 

Wat heeft de buurtsportcoach aan een samenwerking met de vereniging?

Buurtsportcoaches willen een zo groot mogelijke variatie aan sporten aanbieden. Daarbij is het belangrijk dat het voor de buurtsportcoach zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt om de sport aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het zorgen voor:

  • Voldoende materiaal
  • Voldoende ondersteuning
  • Voldoende tips/tricks (denk aan lesmap e.d.)

Je kunt hiervoor gebruik van KNLTB Uitleen. 

Ben je buurtsportcoach en wil je weten wat de KNLTB voor je kan betekenen? Bekijk dan deze flyer. Ben je als buurtsportcoach op zoek naar verenigingen bij jou in de buurt, check dan onze Verenigingzoeker. Daarnaast kun je ook contact opnemen met de KNLTB Accountmanager in jouw regio om verder te sparren over de mogelijkheden.