KNLTB Service Portal met laptop

KNLTB Service Portal

De digitale dienstverlening vanuit de KNLTB voor bestuurders en vrijwilligers van tennis- en padelverenigingen is volop in ontwikkeling. Met diverse digitale tools, platformen, websites en apps probeert de KNLTB vrijwilligers werk makkelijker, efficiënter en leuker te maken. Tegelijkertijd kan het soms moeilijk zijn om je weg te vinden binnen het digitale aanbod van de KNLTB. Om dit te vergemakkelijken is per april 2023 het KNLTB Service Portal beschikbaar: het platform waar je op één plek alle relevante informatie vind passend bij jouw functie of rol.

Als bestuurder kun je inloggen op het KNLTB Service Portal met jouw KNLTB ID (meer informatie hieronder). Hierna kunnen we jou de relevante informatie tonen, waaronder:

  • Inzicht in ClubAnalytics van jouw vereniging
  • De meest relevante FAQs voor jouw functie
  • Een overzicht van bij jouw rol passende KNLTB documenten
  • De KNLTB themakalender
  • Een overzicht van aankomende evenementen, bijeenkomsten, cursussen en webinars
  • Een overzicht van de vrijwilligers bij jouw vereniging die bij de KNLTB bekend zijn

De komende tijd zal het KNLTB Service Portal nog verder worden doorontwikkeld met nieuwe functionaliteiten en zal het platform verder worden toegespitst op iedere specifieke vrijwilligersrol.

Wil je in meer detail weten je het KNLTB Service Portal het beste kunt gebruiken? Bekijk dan onderstaande uitlegvideo:

Inloggen via KNLTB ID

 Het inloggen op het KNLTB Service Portal gebeurt via het KNLTB ID. Met het KNLTB ID kun je nu al op een aantal KNLTB websites en apps inloggen, zoals de KNLTB Cursusboeker, KNLTB Onderzoeksportal, KNLTB Vacaturebank en de KNLTB Match App. Heb je voor het gebruik van deze platformen al een KNLTB ID aangemaakt en ben je bij de KNLTB bekend als voorzitter, penningmeester of secretaris, dan kun je hiermee direct inloggen op het portal.

Heb je nog niet eerder een KNLTB ID aangemaakt? Dan moet je je eerst registreren. Dit kan op het inlogscherm op ‘klik hier om je te registreren’ te klikken. Geef vervolgens het mailadres op waarmee je vanuit jouw vereniging bij de KNLTB geregistreerd staat. Let op: gebruik hier jouw persoonlijke mailadres en niet het eventuele mailadres voor jouw rol op de vereniging (bijvoorbeeld: voorzitter@tennisclub.nl).

Daarna zal je gevraagd worden om enkele gegevens op te geven zodat er een persoonscontrole plaats kan vinden: voorletters, tussenvoegsel, achternaam, geboortedatum en telefoonnummer. Als deze gegevens kloppen, krijg je daarna een activatiecode per mail om de registratie af te maken. Hierna kun je met jouw nieuw aangemaakte KNLTB ID inloggen op het Service Portal.

Loop je bij het registeren van jouw KNLTB ID of tijdens het inloggen tegen problemen aan? Neem dan contact op met ledenservice@knltb.nl.