Vrijwilligers vergadering bespreken binnen clubhuis

Communicatie met je leden

Communicatie speelt een belangrijke rol in het werven en behouden van leden. Met succesvolle communicatie kun je jouw vereniging op de kaart te zetten, mensen enthousiast maken voor tennis/padel en leden betrokken houden bij de vereniging.

Communicatie wordt vaak geassocieerd met website en social media. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer communicatiemiddelen, denk aan de traditionele maar nog steeds effectieve flyers en posters.  Meer moderne middelen zijn Whatsapp-groepen, het Afhangbord, nieuwsbrieven en de ClubApp. Dit laatste is een ideale manier om in contact te komen met je huidige leden en zij ervaren zelf ook nog eens veel voordelen, zoals het gemakkelijk afhangen van een baan. Vergeet ook nooit de leraren op je park op de hoogte te brengen van alle activiteiten, zij spelen een belangrijke rol in face to face communicatie naar leden. 

Als KNLTB ondersteunen we jullie zoveel als mogelijk om de communicatie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de diverse promotiematerialen die hier op deze website zijn te vinden, zoals communicatie over het startersaanbod, de Zomer Challenge en de Open Dag

Communicatie met ouders

Als je wilt communiceren met je jeugdleden, dan verloopt dit regelmatig via de ouders van de kinderen. Het is dan ook belangrijk dat de informatievoorziening richting ouders goed op orde is. Dit kan bijvoorbeeld via nieuwsbrieven, een kick-off bijeenkomst voorafgaand aan de competitie, actieve communicatie vanuit de leraar, maar ook door het uitdelen van de Tenniskids ouderfolder. De Tenniskids ouderfolder informeert ouders over de Tenniskids kleuren, spelregels en telling. De folder kan je ook online bestellen.