KNLTB Match App Centrecourt 1440 X 632 XL

Flexcompetitie | KNLTB Match App

'Wedstrijden spelen zorgt ervoor dat je beter wordt en meer plezier krijgt in de sport. Daarnaast leer je ook eenvoudig (nieuwe) mensen kennen. Dat maakt tennis en padel niet alleen uitdagend, maar ook heel gezellig!'

De KNLTB Match App is ontstaan vanuit de wens om een flexibel wedstrijdaanbod te creëren waarin spelers onderling bepalen wanneer er gespeeld wordt. De app plant moeiteloos de wedstrijden voor de spelers zodat de inzet van vrijwilligers voor de organisatie of planning niet nodig is. We noemen deze wedstrijden 'flexcompetities'. De competities hebben een vriendschappelijk karakter omdat de resultaten van de wedstrijden niet voor de officiële rating meetellen. Voor verenigingen en zelfstandige centra een mooie kans, want met KNLTB Match kunnen jouw spelers dus het hele jaar door wedstrijden spelen. 

Clubcompetitie en/of multi-clubcompetitie

Als vereniging of zelfstandig centrum bepaal je of je de flexcompetitie tennis en/of padel alleen organiseert op jouw eigen vereniging of zelfstandig centrum, clubcompetitie of dat je een flexcompetitie organiseert samen met verenigingen of centra uit de buurt, multi-clubcompetitie. Daarna maak je de keuze welke competitievorm er wordt aangeboden: poule of een ladder. 

Voordelen

  • De app organiseert de flexcompetitie en spelers plannen zelf waar en wanneer ze spelen, dus slechts 1 contactpersoon nodig.
  • Laagdrempelig wedstrijdaanbod voor alle niveaus; iedereen kan meedoen! 
  • Een makkelijke tool om samen met buurtclubs spelers te faciliteren, denk bijvoorbeeld aan jeugdspelers. 
  • Meer activiteiten en verbinding tussen spelers; meer behoud van spelers. 
  • Nieuwe spelers aantrekken en laten integreren. 
  • Een jaar rond wedstrijden spelen.
  • Mogelijk voor tennis en/of padel.

Hoe werkt het? 

Wil je graag nog meer weten over het gebruik van de KNLTB Match App? Bekijk dan hieronder de webinar. 

Tarieven

Interne competities
Clubs kunnen KNLTB Match de eerste 6 maanden gratis uitproberen zonder verplichtingen. Daarna geldt een tarief van €181,50 inclusief BTW per jaar voor clubs met minder dan 200 leden en €302,50 inclusief BTW per jaar voor clubs met meer dan 200 leden.

Clubs die overstappen van Sportconnexions kunnen KNLTB Match in 2024 gratis gebruiken. 

Multiclub competities
Deze zijn gratis voor de vereniging. Spelers betalen €5 per competitieronde om mee te spelen (dit komt neer op ongeveer €1,25 per wedstrijd). Vanaf het tweede kwartaal 2024 wordt dit bedrag opgehoogd naar €6 per competitieronde.

Doe je ook mee? 

Meld je dan hier aan! Na jouw aanvraag neemt de KNLTB helpdesk binnen 48 uur contact op voor meer informatie en afstemming.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden over de KNLTB Match App. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met jouw Accountmanager