Sherrytea Afbeelding 4

Tossen, husselen of racket trekken

Elke wedstrijd begint met tossen en elke club organiseert wel één of meerdere keren een activiteit onder de naam Tossen, Husselen of Racket trekken. Bij deze activiteit worden deelnemers willekeurig met elkaar op een baan ingedeeld om wedstrijden te spelen. Het gaat vooral om de gezelligheid en de afwisseling in tegenstanders. De ‘wedstrijd’ en het winnen zijn minder belangrijk. Wel doe je, zeker als starter, hier veel ervaring mee op. 

Hoe werkt het? 

Normaal gesproken worden de rackets of de ledenpasjes van alle aanwezigen op een hoop gegooid en worden spelers aan elkaar gekoppeld om wedstrijdjes te spelen. Er wordt gespeeld in tijdsblokken bijvoorbeeld een half uur of een uur per wedstrijd en dan wordt er weer gewisseld.  Op deze manier speel je op een avond met veel verschillende mensen. Dit is de meest laagdrempelige manier om je leden te activeren om meer te gaan spelen. 

Voordelen 

  • Makkelijk te organiseren, geen apps of planningstools nodig 
  • Flexibele activiteit; vereniging bepaalt zelf de duur en vorm waarin gespeeld wordt 
  • Bij uitstek geschikt voor nieuwe leden zodat zij zich snel thuis voelen op de vereniging 

Doe je ook mee? 

Organiseer op jouw vereniging interne clubwedstrijden in de vorm van toss, husselen of racket trekken. Gebruik hiervoor de handleiding uit het blok met handige downloads onderop deze pagina. Ga aan de slag en zorg ervoor dat zoveel mogelijk leden wedstrijden spelen.