65I1625foto Bert Treep

Competitie organiseren

Competitie spelen wordt door zowel tennissers en padelspelers, als door verenigingen als één van de hoogtepunten van het seizoen gezien. Voor spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, onderlinge concurrentie en trainen voor een doel, maar zeker ook gezelligheid en saamhorigheid. Voor verenigingen is de competitie ook erg belangrijk: allereerst zorgt het voor veel sfeer en gezelligheid, maar daarnaast leidt competitie spelen voor een sterkere binding met de club en dat heeft een positief effect op het ledenbehoud. 

Met meer dan 200.000 competitiespelers heeft Nederland één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Iedereen die lid is van een KNLTB vereniging kan competitie spelen. En voor iedereen is er een passend wedstrijdaanbod! Zowel voor senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Ook voor padel is er variërend aanbod, zowel voor senioren als jeugd. 

Competitieleider

Bij het organiseren van een KNLTB-competitie is het verplicht dat de competitieleider in het bezit is van een geldig certificaat. Klik hier voor meer informatie. 

Jaarplanning Tennis & Padel 

In de jaarplanning tennis en de jaarplanning padel zie je in één oogopslag het totale aanbod van KNLTB (flex)competities en toernooien, met een overzicht van de verschillende fasen in de processen, zoals de inschrijfperiode per competitie. Zo weet je dus precies wanneer in het jaar je competitieteams kunt inschrijven. 

Hulp nodig? 

Klik hier voor alle informatie die je nodig hebt bij de organisatie de tenniscompetities op jouw club en klik hier voor de padelcompetities. Op de pagina downloads vind je o.a.  handige stappenplannen. Ook hebben we de veelgestelde vragen over de organisatie van competities overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Gerelateerd aan deze pagina

  1. Senioren

    Senioren
  2. Padel

    Padel

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhalen

Succesverhalen