tenniskids groen jongen scorebord

Najaarscompetitie

De Tenniskids Najaarscompetitie is een competitie voor de jongste jeugd die wordt georganiseerd in september en oktober. Op deze manier kan de jongste jeugd ook in het najaar wedstrijden spelen. Dat is belangrijk voor het vergroten van het spelplezier. 

Speeldata

De Tenniskids Najaarscompetitie bestaat uit vijf speeldagen. Klik hier voor alle speeldata.

Begintijden

Voor de Rode, Oranje en Groene competitie adviseren wij om te beginnen tussen 8:30 uur en 12:00 uur. Als dit niet mogelijk is vanwege de baancapaciteit, dan mogen de wedstrijden uiterlijk om 15:00 uur starten.

Banen

Hieronder vind je een overzicht van de hoeveelheid banen die je per competitie nodig hebt:

  • Rood: Totale duur van een speeldag is ongeveer 1 uur op 1 à 2 banen.
  • Oranje: Totale duur van een speeldag is 2 à 2½ uur op 3 banen.
  • Groen: 6 partijen à circa 45 minuten. Bij voorkeur op 2 banen.

Indien er ruimte is adviseren wij om de jeugd op meer banen te laten spelen.

Vul aanvangstijden in voor Rode en Oranje teams

Vul zo snel mogelijk de aanvangstijden van jouw hostdagen in op MijnKNLTB, doe dit uiterlijk acht dagen voorafgaand aan de hostdag. Voor ouders is het prettig als zij ruim van tevoren weten hoe laat hun kind verwacht wordt. Je kunt het opmerkingenveld gebruiken voor extra informatie over jouw vereniging of de speeldag. Gebruik hierbij dit stappenplan.

Teams uitnodigen voor Groene competitie

Voor de Groene competitie geldt dat je uiterlijk 8 dagen voor de eerste speeldag teams moet uitnodigen via MijnKNLTB. Ook hier geldt hoe eerder hoe beter, zodat ouders weten waar ze aan toe zijn. Overleg met de VCL van jouw vereniging wie de aanvangstijden voor de Groene competitie vaststelt en de uitnodigingen verstuurt. Gebruik hierbij dit stappenplan.

Compleet maken Rode en Oranje teams

Heb jij voor de Rode en Oranje competitie plekken gereserveerd voor spelers die nog geen bondsnummer hadden? Dan kunnen deze speler(s) nog na bekendmaking van de indeling toegevoegd worden, zodat ze op de speeldag zichtbaar zijn. Er kunnen maximaal 6 kinderen in één team spelen en maximaal 24 in de afdeling. Zit de afdeling vol? Neem dan contact met ons op via tenniskids@knltb.nl.

Jeugddispensatie

In de Tenniskids competitie mogen altijd meerdere kinderen worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Wij adviseren om jeugdspelers zoveel mogelijk in de eigen kleur competitie te laten spelen. Voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan door de functionaris Tenniskids of competitieleider competitiedispensatie worden aangevraagd. Als een speler naast competitie ook toernooien wil spelen op een ander niveau, dan is het handig om in plaats van competitiedispensatie leeftijdsdispensatie aan te vragen. Voor meer informatie en stappenplannen klik hier.

Zodra de indeling bekend is, zie je bij het bekijken van de Rode en Oranje competitieteams de spelers staan met dispensatie. De Groene competitiespelers met dispensatie staan ook klaar bij de teams. Daarnaast zijn ze zichtbaar in het overzicht 'dispensaties per speler'.  Zijn er extra of nieuwe spelers waarvoor je dispensatie wilt aanvragen, dan kun je dit doen via MijnKNLTB. Volg hiervoor de handleiding voor Rood en Oranje of de handleiding voor Groen.

Meest gestelde vragen

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check de veelgestelde vragen.