Dubbelspel jongens net 2021

Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie is voor veel junioren één van de hoogtepunten van het tennisseizoen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie op jouw vereniging.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata van de KNLTB Voorjaarscompetitie 2024.

Jeugddispensatie

In de Junioren competitie mogen altijd meerdere spelers worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Wij adviseren om jeugdspelers zoveel mogelijk in de eigen kleur competitie te laten spelen. Voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan door de  competitieleider competitiedispensatie worden aangevraagd. Als een speler naast competitie ook toernooien wil spelen op een ander niveau, dan is het handig om in plaats van competitiedispensatie leeftijdsdispensatie aan te vragen. Voor meer informatie en stappenplannen klik hier.

Zodra de indeling bekend is, zie je bij het bekijken van de competitieteams de spelers staan met dispensatie. Daarnaast zijn ze zichtbaar in het overzicht 'dispensaties per speler'.  Zijn er extra of nieuwe spelers waarvoor je dispensatie wilt aanvragen, dan kun je dit doen via MijnKNLTB. Volg hiervoor de handleiding.

Jeugdspelers die op een andere vereniging competitie spelen

Een jeugdspeler (t/m 17 jaar) kan (gratis) competitie spelen in een team van een andere vereniging. Handig wanneer je als vereniging een speler tekort komt of als een speler van jouw vereniging geen team heeft. Hoe dit werkt? Stuur een e-mail naar wedstrijdtennis@knltb.nl als je een speler van een andere vereniging wilt toevoegen. Wij zorgen ervoor dat er een speciaal lidmaatschap wordt aangemaakt in het ledenpakket, zodat de ledenadministrateur de speler(s) kan aanmelden bij jou vereniging.

Banenschema

Op alle competitiedagen dient het minimum aantal van 1 1/3 baan per thuisspelend team beschikbaar te zijn. Bij de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen de teams korte sets (tot 4 games) waardoor er voor deze partijen reglementair slechts drie kwartier gereserveerd hoeft te worden. Voor Junioren competitie 13 t/m 17 jaar dien je voor elke partij anderhalf uur te reserveren. Het inschrijfsysteem op MijnKNLTB houdt hier met de berekening naar het minimum aantal beschikbare banen rekening mee. Klik hier voor het banenschema met een rekenvoorbeeld.

Doe je ook mee?

Promoot de Voorjaarscompetitie op jouw vereniging en zorg ervoor dat alle jeugdspelers meedoen!

Voorwaarden voor inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de KNLTB Voorjaarscompetitie is €45,- per team. Indien een reeds ingeschreven team zich voor publicatie van de indeling terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.