Senioren competitie

Senioren

Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Competitie spelen is dan ook een belangrijk onderdeel van tennis. Door competitie te spelen leren spelers nog beter te tennissen. Bovendien leren ze eenvoudig nieuwe mensen kennen en zijn ze vaker op de vereniging te vinden. Dit leidt tot meer binding, waardoor ze langer lid blijven. Een win-win situatie voor zowel de speler als jouw vereniging! 

Zorg daarom als competitieleider voor een aantrekkelijk wedstrijdaanbod voor alle spelers alle spelers van jouw vereniging. Enthousiasmeer ook de startende tennissers om mee te doen aan de competitie. 

Voor senioren worden er verschillende competitiesoorten aangeboden, waarbij er aan bepaalde soorten ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+ en 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor diverse samenstellingen zoals dames, heren en gemengd. 

Competitieaanbod 

Gedurende het jaar zijn er vaste periodes waarin competities en toernooien worden gespeeld. De periodes voor competitie worden centraal georganiseerd door de KNLTB. Hieronder vind je een overzicht van alle competities:  

Via bovenstaande pagina's kan je erachter komen wat het aanbod is voor jouw regio. 

Competitieleider 

De competitieleider is de persoon binnen de vereniging die de competitiedeelname en -organisatie organiseert en begeleidt. De competitieleider bepaalt vervolgens samen met de betreffende commissies welke competities de vereniging gaat aanbieden op basis van het aantal beschikbare banen en andere clubactiviteiten.