Padel Zuitnl Henk Koster 2020 (38)

Wintercompetitie

Naar aanleiding van een behoefteonderzoek onder competitiespelers en niet-competitiespelers hebben we een padel wintercompetitie ontwikkeld. Deze competitie telt 7 speeldagen in november, december, januari en februari en wordt aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. 

Door het toevoegen van deze competitie kunnen spelers dus het hele jaar padelcompetitie spelen. Ideaal om hun padelskills te verbeteren en wedstrijdervaring op te doen, maar het is uiteraard ook heel gezellig om samen met je team tegen andere teams te spelen. 

Speeldata

De Wintercompetitie Padel wordt gespeeld op zeven speeldagen in november, december, januari en februari. Klik hier voor de speeldata van 2024/2025.

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Voor dames is er een aparte 15+ damescompetitie op vrijdagavond, zaterdag en zondag. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

CUPRA Eredivisie en Hoofdklasse

Voor de CUPRA Eredivisie en Hoofdklasse telt de Wintercompetitie 5 speeldagen in januari, februari en maart en wordt er verplicht indoor gespeeld. Iedere afdeling speelt op dezelfde locatie. De KNLTB zorgt voor de huur van de indoorlocaties, teams hoeven dit dus niet zelf te regelen. De baanhuur is inbegrepen bij het inschrijfgeld en bedraagt €400 per team. Ballen en andere benodigdheden worden zoals gebruikelijk door de thuisspelende ploeg zelf geregeld. Zorg ervoor dat teams iedere speeldag kunnen, er is geen mogelijkheid tot inhalen. Klik hier voor de speellocaties van de CUPRA Eredivisie en hier voor de speellocaties van de Hoofdklasse.

Promotie en degradatie

Tijdens alle padelcompetities wordt er gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Wintercompetitie 2023-2024 en promoveert naar een hogere klasse in de Wintercompetitie 2024-2025.

Promoot de padelcompetitie!

Wanneer je het competitieaanbod van jouw vereniging of padelcentrum hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen!

Praktische informatie voor organisatie

Inschrijven van teams

Het inschrijven van teams voor de Wintercompetitie Padel is mogelijk van maandag 15 juli t/m woensdag 25 september 2024. De inschrijving van teams voor alle KNLTB-competities verloopt via één centraal persoon; de competitieleider. Dit is de contactpersoon voor de KNLTB die verantwoordelijk is voor de organisaties van de competities op verenigingen/centra. De ledenadministrateur van een vereniging/centrum kan een deze persoon aanmelden via het ledenadministratiesysteem. Een handleiding voor het inschrijven van teams is hier te vinden.

Voorwaarden voor inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de Wintercompetitie Padel is vastgesteld op €45,- per team. Indien een reeds ingeschreven team zich voor publicatie van de indeling terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.

Meestgestelde vragen en downloads

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check dan het competitiereglement padel.

Lees daarnaast ook de veelgestelde vragen en gebruik de handleidingen en stappenplannen die je verder op weg helpen.