Websitebanner Carmen Recht

Open dag

Een open dag is de perfecte manier om potentiële leden te laten kennismaken met tennis en/of padel op jouw vereniging. Elk jaar organiseren ruim 800 KNLTB-verenigingen een open dag. Doe je ook mee?

Het juiste moment

Een goed moment om een open dag te organiseren is in de maanden maart of april of juist in augustus/september. In het voorjaar staat natuurlijk de lente voor de deur en is een open dag de optimale gelegenheid om het begin van het tennis- en/of padelseizoen te vieren. Veel mensen staan dan namelijk weer te popelen om te sporten. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken. 

Promotiematerialen

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat jouw vereniging een open dag organiseert. Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een open dag stelt de KNLTB een draaiboek en diverse gratis promotiematerialen voor tennis en promotiemiddelen voor padel beschikbaar. De posters en flyers kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen verenigingsinformatie. 

Aanmelden en promotie KNLTB

Gaat jouw vereniging aan de slag met een open dag? Meld jouw open dag dan aan via KNLTB Meet & Play. Via dit platform kan iedereen die kennis wil maken met tennis en/of padel exact zien wanneer dit mogelijk is op jouw vereniging. Bovendien profiteer je dan ook meteen van de regionale promotie van de KNLTB voor jouw open dag.

Rackets lenen?

Wist je al dat je via KNLTB Uitleen volledige pakketten (inclusief rackets) kunt huren om een geweldige open dag neer te zetten? 

Doe inspiratie op! 

Meerdere verenigingen in het land hebben al eens een succesvolle open dag georganiseerd. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen voor jouw open dag. 

  • Bij TC Bemmel organiseren ze elk jaar een open dag. Door het organiseren van verschillende clubactiviteiten is er veel reuring op de club, wat zorgt voor een geweldige sfeer.  
  • TVZ 750 heeft op één dag 84 nieuwe leden aan zich weten te binden. De Zwolse tennisclub heeft dit bewerkstelligd door een spotgoedkoop lidmaatschap aan te bieden. 
  • Om het dalende ledenaantal een halt toe te roepen gooide tennisvereniging TV Terweijde het over een andere boeg. Ze maakten de open dag onderdeel van een grote ledenwervingscampagne, met als resultaat meer dan 60 nieuwe leden.  

Vragen

Succes met de voorbereidingen van jouw open dag! Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met jouw Accountmanager.