Padel Zuitnl Henk Koster 2020

Startersclinic

Padel en tennis zijn booming en dat snappen wij maar al te goed. Padel is een dynamische sport en heel makkelijk te leren. Niet zo gek dus dat het de snelst groeiende sport van Nederland is. Tennis is nog zo'n sport die aan een enorme opmars bezig is. Geloof jij dat er in jou ook een padel-‘addict’ verscholen zit of zie jij jezelf net als 1 miljoen Nederlanders de tennisbaan op stappen? Doe dan mee aan de Startersclinic en maak in twee uur kennis met padel of tennis. Kortom, de ideale manier om kennis te maken met onze sporten!

Hoe werkt het?

  • Clubs kunnen zich op de kaart zetten door zich aan te melden voor de Startersclinic. Vervolgens wordt het aanbod van de club zichtbaar bij de Verenigingszoeker, een populaire en handige tool waarmee je kan zien waar je in jouw buurt kan tennissen of padellen;
  • Startersclinics zijn door de vereniging het hele jaar door aan te bieden, verenigingen bepalen zelf het tarief;
  • De clinic duurt twee uur en deelnemers hoeven geen lid van de KNLTB te zijn.

Wat ga je doen?

  • Oefenen met basisslagen, forehand, backhand, service en bij padel de bal terugslaan nadat deze tegen de muur is gekomen;
  • Aan het einde van de Startersclinic ken je de regels en heb je een wedstrijd gespeeld;
  • Racket en ballen zijn te leen.

Voor wie?

De Startersclinic is bedoeld voor mensen die willen weten of padel of tennis iets voor hen is en het een keertje willen uitproberen. We laten graag zien waarom padel zo makkelijk te leren is of laten je kennis met tennis maken.

Waarom?

Steeds meer mensen willen graag  eerst een sport proberen voordat zij een lidmaatschap afsluiten. Met de Startersclinic speel je op een eenvoudig manier in op deze behoefte. Door het aanbieden van een Startersclinic krijgen potentiële tennissers en/of padellers een gevoel bij de sport en kunnen zij bepalen of tennis en/of padel iets voor hen is. Wanneer zij enthousiast zijn kun je ze vervolgens warm maken voor  bijvoorbeeld een compact lidmaatschap zoals het Proeflidmaatschap of de Zomer Challenge of misschien wel een jaarlidmaatschap.

Aanmelden en promotie KNLTB

Ga je een Startersclinic op jouw vereniging organiseren? Meld deze dan aan via KNLTB Meet & Play. Via dit platform kan iedereen die kennis wil maken met tennis en/of padel exact zien wanneer dit mogelijk is op jouw vereniging. Bovendien profiteer je dan ook meteen van de regionale promotie van de KNLTB voor jouw Startersclinic.

Voor de deelnemers aan de Startersclinic betaal je geen bondsafdracht, zij worden geen lid van de KNLTB.

Promotiemiddelen tennis en padel

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen aan de Startersclinic. De KNLTB ondersteunt verenigingen met gratis promotiematerialen voor zowel  tennis als padel. De posters en flyers kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen verenigingsinformatie.

KNLTB Accountmanager voor jouw vragen

Succes met de voorbereidingen en organisatie van een Startersclinic! Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met de Accountmanager uit jouw regio.