Carmen Omkijkend

Wedstrijden spelen

Het spelen van wedstrijden zorgt ervoor dat (jeugd)leden vaker op de vereniging zijn. Dit zorgt voor meer binding met de vereniging en dat levert uiteindelijk een positieve bijdrage aan het behoud van leden. Een win-win situatie voor zowel spelers als voor verenigingen. Daarom proberen wij als KNLTB het spelen van wedstrijden te stimuleren. Dit doen wij onder andere met onze campagne 'Tennis is leuker als je wedstrijden speelt'. 

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is groot in Nederland, meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig, waarvan er ruim 642.000 lid zijn van een KNLTB-tennisvereniging. Meer dan 200.000 competitiespelers en 150.000 toernooispelers spelen jaarlijks wedstrijden. Meer dan 80% van de leden is recreant met speelsterkte 8&9. Daarnaast stopt een derde van de nieuwe leden binnen twee jaar met tennis. Het is daarom van belang dat er vooral voor deze leden een aantrekkelijk wedstrijdaanbod is op de verenigingen. Zodat ook zij allemaal blijven tennissen!

Webinar Activeren van leden door wedstrijden spelen

In onderstaande webinar vertellen we je meer over de succesfactor van wedstrijden spelen. De  KNLTB monitort de belangrijkste reden waarom leden hun lidmaatschap opzeggen, maar ook de belangrijkste succesfactoren voor ledenbehoud. Bekijk de webinar en ontdek hoe je nieuwe leden enthousiast, betrokken en gemotiveerd kunt houden.