Foto Megan

Jeugd

Tennis is groot in Nederland. Wist je dat er maar liefst 95.000 kinderen zijn die tennissen? Dat tennis zo populair is komt door veel mooie aspecten; tennis is gezellig, je speelt waar en wanneer jij wilt, het biedt voldoende uitdaging en het is ook nog eens de gezondste sport. Door te tennissen ontmoeten kinderen steeds weer nieuwe kinderen.

Tenniskids en junioren

Alle kinderen in de leeftijd tot en met 17 jaar noemen we jeugdspelers. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de junioren

Werven van jeugd

Het werven van nieuwe jeugdleden; hoe pak je dat aan? Tenniskids@School is een beproefd middel. Kinderen maken tijdens de gymles voor het eerst kennis met de sport en wie de smaak te pakken heeft, kan na verloop van tijd een keer spelen op een echte baan bij de vereniging. Maar ook de Zomer Challenge, de Vriendjesmaand, een open dag of een startersclinic zijn initiatieven waarmee jij nieuwe jeugdspelers eenvoudig kan kennis laten maken met jouw vereniging.

Tennis Alles-in-1

Het behoud van jeugdleden is voor tennisverenigingen één van de grootste uitdagingen. Een derde van de jeugdleden haakt na twee jaar af. Met Tennis Alles-in-1, een pakket waarbij lidmaatschap en deelname aan de competitie onderdeel zijn van één pakket, zit een kind niet langer op tennisles maar op tennis.

WhoZnext

Voor veel verenigingen is het een uitdaging om de doelgroep van 12 tot 18 jaar aan zich te binden. Een WhoZnext team kan helpen de uitstroom van jongeren te beperken, omdat jongeren meer binding voelen met de club

MuurMasters

De muur mist nooit, komt altijd opdagen, is geduldig en liegt niet. Kortom: de muur is de ideale trainingspartner. Zeker voor kinderen. Ze maken er nieuwe vrienden, beleven er spannende avonturen. De MuurMasters dagen daarom tennisverenigingen uit om het oefenmuurtje weer centraal onderdeel te laten zijn van het verenigingsleven om zo de binding met jeugdleden te versterken.