Bovenaanzicht tennisbanen vereniging groen

Accommodatie

De accommodatie, het is een bepalend en steeds terugkerend thema voor heel veel tennis- en padelverenigingen. Al was het maar omdat een groot percentage van de verenigingen de accommodatie volledig in eigen beheer heeft. Onderhoud en beheer, nieuwbouw of vervanging van banen, het zijn zaken die van grote invloed zijn op het functioneren en de uitstraling van je vereniging, maar zeker ook op de financiën. Zo is zorgvuldig onderhoud van banen de beste garantie op een lange levensduur en voorkomt het onnodig hoge kosten.

Maar het aandachtsgebied accommodaties behelst nog veel meer. Want steeds meer verenigingen kiezen ervoor naast tennis ook padel aan te bieden en hoe ga je dan te werk? Wat zijn de kosten van aanleg van nieuwe padelbanen, wat zijn betrouwbare bouwers en wat doe je met verlichting, die weer afwijkt van de verlichting van tennisbanen? En natuurlijk zijn er ook de indoorfaciliteiten, die weer heel eigen uitdagingen en aandachtspunten met zich meebrengen.

Ook verduurzaming kan niet onbenoemd blijven binnen het thema accommodaties. Je kunt met bijvoorbeeld de overstap naar LED-verlichting en de aanschaf van zonnepanelen grote stappen zetten in de verduurzaming van je park én flink besparen op je energierekening. Bovendien zijn er voor verduurzaming verschillende financieringsmogelijkheden en subsidies beschikbaar. Lees erover en ga er mee aan de slag!

Accountmanagers 

De KNLTB vindt het belangrijk dat verenigingen op het gebied van accommodatiebeleid goed ondersteund worden. Daarom kan er bij vragen op dit gebied altijd contact worden opgenomen met de accountmanager uit jouw regio. 

Omgaan met veiligheid en duurzaamheid

  1. Veiligheid

    Veiligheid
  2. Duurzaamheid

    Duurzaamheid