Zomer Challenge Thijs Zonder Quote

Zomer Challenge

Tennis en padel zijn ongekend populair op dit moment en dat snappen wij maar al te goed. Steeds meer mensen willen kennismaken met één van de sporten of overwegen na langere tijd opnieuw te beginnen. Om deze mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met tennis en/of padel kun je de Zomer Challenge aanbieden op jouw vereniging. De Zomer Challenge is een compact lidmaatschapspakket van een drie of vier maanden en is een ideaal middel om in de zomermaanden nieuwe leden te bereiken. Doe je ook mee?

De Zomer Challenge als ledenmagneet

In het webinar 'de Zomer Challenge als ledenmagneet' werd stil gestaan bij het succes van de Zomer Challenge. Het webinar bevat naast de resultaten van vorig jaar én het succesverhaal van T.V. Forescate, ook tips waar verenigingen die aan de slag gaan met de Zomer Challenge hun voordeel mee kunnen doen. Bekijk hieronder de webinar:

Wat?

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap van een 3 of 4 maanden:

  • Kennismaken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de leraar volgen;
  • Meedoen met KNLTB open toernooien
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi.

Voor wie?

  • Voor zowel sporters die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport, zoals tennis of padel, als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kunnen ze kennismaken met tennis en/of padel én in het zomerseizoen lekker buiten sporten.
  • Voor oud-tennissers of -padellers. In 2020 bleek 53% van de deelnemers aan de Zomer Challenge in het verleden lid te zijn geweest van de KNLTB.
  • De Zomer Challenge kun je ook goed inzetten voor de jeugd. Denk aan kinderen die een zomerstop hebben van een sport of kinderen die willen ontdekken of tennis en/of padel wat voor hen is. Laat deze jongste doelgroep de sporten op jouw vereniging ontdekken en maak ze enthousiast.

Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge.

Waarom?

Er zijn in Nederland veel sporten die in de zomermaanden stilliggen, zoals voetbal en hockey. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Deze sporters willen graag in de zomer buiten sporten. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en gezond en fit te blijven. Aan het einde van het programma wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd. Kortom, organiseer de Zomer Challenge op jouw vereniging, zodat ook andere sporters op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de sporten. Daarnaast hoeft jouw vereniging voor de deelnemers aan de Zomer Challenge dit jaar geen bondsafdracht te betalen.

Resultaten 2020

Vorig jaar was de Zomer Challenge een groot succes! Maar liefst 550 verenigingen hebben meegedaan, die gezamenlijk meer dan 18.000 nieuwe Zomer Challenge leden hebben mogen verwelkomen. Daarvan is 40% lid geworden van een vereniging!

Succesverhaal T.V. Borger

De Zomer Challenge was vorig jaar voor veel verenigingen een succes. Zo ook voor T.V. Borger. Bekijk hun succesverhaal:

Promotiemiddelen

Als je jouw vereniging hebt aangemeld, dan kun je aan de slag met de promotie van de Zomer Challenge! Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiemiddelen voor tennis en padel.

Gerelateerd aan deze pagina

Promotiemiddelen

Promotiemiddelen

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhaal

Succesverhaal