Zomer Challenge Thijs Zonder Quote

Zomer Challenge

De Zomer Challenge is een compact lidmaatschapspakket van een aantal maanden voor tennis en/of padel. Daarnaast is de Zomer Challenge ook ideaal om jeugd enthousiast te maken voor tennis en/of padel. Vorig jaar werd maar liefst 29% van de deelnemers aan de Zomer Challenge lid van een vereniging!

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap van een aantal maanden:

  • Kennis maken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de leraar volgen;
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi;

Kortom; de Zomer Challenge is dé ideale mogelijkheid voor sporters om de zomer door te komen.

Voor wie?

  • Voor zowel niet-tennissers of -padellers die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport, zoals tennis of padel, als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kunnen ze in het zomerseizoen lekker buiten sporten.
  • Voor oud-tennissers of -padellers. In 2018 bleek 54% van de deelnemers aan de Zomer Challenge in het verleden lid te zijn geweest van de KNLTB.
  • De Zomer Challenge kun je ook goed inzetten voor de jeugd. Denk aan kinderen die een zomerstop hebben van een sport of kinderen die willen ontdekken of tennis/padel wat voor hen is. Laat deze jongste doelgroep tennis op jouw vereniging ontdekken en maak ze enthousiast.

Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge.

Waarom?

Er zijn in Nederland veel sporten die in de zomermaanden stilliggen, zoals voetbal en hockey. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Deze sporters willen graag in de zomer buiten sporten. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en gezond en fit te blijven. Aan het einde van het programma wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd. Veel clubs bieden al een zomerlidmaatschap aan, dat betreft vaak alleen vrij spelen gericht op mensen met ervaring. Door de Zomer Challenge aan te bieden, laat je als vereniging ook niet-tennissers of -padellers op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis en/of padel.

Aanmelden

In het voorjaar kun je jouw leden weer aanmelden voor de Zomer Challenge. Zodra de aanmelding openstaat vind je op deze pagina meer informatie. Ook ontvangen verenigingen per e-mail meer informatie over het opengaan van de inschrijving. Voor de deelnemers aan de Zomer Challenge hoeft jouw vereniging geen bondsafdracht te betalen, de zogenaamde stimuleringsbijdrage.

Promotiematerialen

Als je jouw Zomer Challenge hebt aangemeld, dan kun je aan de slag met de promotie! Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen aan de Zomer Challenge. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiematerialen. De promotiematerialen sluiten aan bij de nieuwe positionering ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’ Ook zijn er promotiematerialen beschikbaar voor padel.