Zomer Challenge Thijs Zonder Quote

Zomer Challenge

Tennis en padel zijn ongekend populair op dit moment en dat snappen wij maar al te goed. Steeds meer mensen willen kennismaken met één van de sporten of overwegen na langere tijd opnieuw te beginnen. Om deze mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met tennis en/of padel kun je de Zomer Challenge aanbieden op jouw vereniging. De Zomer Challenge is een compact lidmaatschapspakket van een drie of vier maanden en is een ideaal middel om in de zomermaanden nieuwe leden te bereiken. Doe je ook mee?

De Zomer Challenge is voor veel verenigingen een succes. Zo ook voor T.V. Borger. 

Wat?

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap van een 3 of 4 maanden:

  • Kennismaken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de leraar volgen;
  • Meedoen met KNLTB open toernooien
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi.

Voor wie?

  • Voor zowel sporters die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport, zoals tennis of padel, als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kunnen ze kennismaken met tennis en/of padel én in het zomerseizoen lekker buiten sporten.
  • Voor oud-tennissers of -padellers. In 2023 bleek 51% van de deelnemers aan de Zomer Challenge in het verleden lid te zijn geweest van de KNLTB.
  • De Zomer Challenge kun je ook goed inzetten voor de jeugd. Denk aan kinderen die een zomerstop hebben van een sport of kinderen die willen ontdekken of tennis en/of padel wat voor hen is. Laat deze jongste doelgroep de sporten op jouw vereniging ontdekken en maak ze enthousiast.

Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge.

Waarom?

Er zijn in Nederland veel sporten die in de zomermaanden stilliggen, zoals voetbal en hockey. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Deze sporters willen graag in de zomer buiten sporten. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en gezond en fit te blijven. Aan het einde van het programma wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd. Kortom, organiseer de Zomer Challenge op jouw vereniging, zodat ook andere sporters op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de sporten. 

Resultaten 2023

Ook in 2023 was de Zomer Challenge weer een groot succes. Maar liefst 492 verenigingen hebben meegedaan, die gezamenlijk meer dan 11.000 nieuwe Zomer Challenge leden hebben mogen verwelkomen. Daarvan is 43% uiteindelijk lid geworden van een vereniging. 

Aanmelden

Je kan jouw vereniging via onderstaande button aanmelden voor de Zomer Challenge. Het aanmelden van Zomer Challenge leden in jouw ledenadministratiepakket kan vanaf 15 mei 2024. 

Je kan de Zomer Challenge aanbieden voor drie of vier maanden en deze moet lopen in de periode van 1 juni tot 30 september. Het is van belang om alle deelnemers als Zomer Challenge lid aan te melden bij de KNLTB. Het voordeel hiervan is dat zij dan een digitale KNLTB ledenpas krijgen en dus ook toernooien kunnen spelen en een rating kunnen opbouwen. Daarnaast zijn ze als lid van de KNLTB ook verzekerd.

De kosten voor een Zomer Challenge lidmaatschap bedraagt €7,51 per lid. Hier vind je verdere toelichting over de opbouw van dit bedrag. 

Voor een uitgebreide uitleg hoe jouw vereniging een lid moet aanmelden verwijzen we je graag naar het draaiboek.

Promotiemiddelen

Als je jouw vereniging hebt aangemeld, dan kun je aan de slag met de promotie van de Zomer Challenge! Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiemiddelen voor tennis en padel.

Gerelateerd aan deze pagina

Promotiemiddelen

Promotiemiddelen

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhaal

Succesverhaal