Tennis_Padel Combi dunlop (1)

Relatiemodel voor verenigingen

De vereniging blijft in het KNLTB Relatiemodel zijn functie behouden, maar zal moeten meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij om aantrekkelijk en relevant te blijven in te toekomst. Is jouw vereniging toekomstbestendig? Onderstaande afbeelding geeft de behoeften van verschillende type spelers weer en op welke manier hierin kan worden voorzien.

Ga in gesprek over de toekomst van de vereniging

Het is voor verenigingen van belang dat ze ten aanzien van het KNLTB Relatiemodel goed nadenken over hun positie en aanbod ten opzichte van de veranderende behoeften van spelers, maar ook in relatie tot de andere aanbieders in het ecosysteem. Ga met het bestuur van jouw vereniging in gesprek over het KNLTB Relatiemodel en wat dit betekent voor de toekomst van de vereniging en bepaal vervolgens wat bij jullie situatie past. Bespreek vragen als: wat bieden we aan? Hoe trekken we nieuwe spelers naar de club? En kunnen we samenwerken met een centrum in de buurt?

Een eerlijke en transparante bijdrage 

In het nieuwe tennis- en padellandschap zijn alle aanbieders die onze racketsporten laten groeien welkom en iedereen gaat naar draagkracht bijdragen. Een centrum wat banen verhuurt via Meet & Play gaat vanaf nu ook meebetalen aan de groei van de sporten. Bekijk onderstaande animatie om te zien wat het KNLTB Relatiemodel voor jouw vereniginge betekent: 

 

Voor verenigingen verandert er eigenlijk niet zoveel. Vanaf 2024 gaat eigenlijk alleen de factuur voor de afdracht aan de KNLTB er anders uitzien. Die wordt opgesplitst in drie bijdrages, om zo meer inzicht te geven in hoe de afdracht in elkaar zit en wat je ervoor terugkrijgt:

  • Jaarlijkse bijdrage voor belangenbehartiging: de KNLTB is er om de belangen van aanbieders en spelers te behartigen. Met het gecombineerde aanbod van tennis en padel brengen we miljoenen Nederlanders op een gezonde manier in beweging en ons streven is om meer mensen meer te laten tennissen en padellen. Daarvoor is het essentieel dat onze sporten bereikbaar en betaalbaar zijn en blijven. Hiervoor zijn we onder meer afhankelijk van overheid, politiek en maatschappelijke partners zoals NOC*NSF. De KNLTB behartigt de belangen van tennis- en padelclubs en lobbyt bij diverse instanties om beleid en besluitvorming te beïnvloeden, op nationaal, regionaal en lokaal niveau. De onderwerpen lopen uiteen van geluidsnormen tot stijgende energielasten en de gevolgen van inflatie.
  • Een dienstverleningsbijdrage: de organisatie van de toernooikalender en alle landelijke tennis- en padelcompetities, de promotie van de sport, ondersteuning door o.a. jouw KNLTB- Accountmanager, KNLTB Meet & Play, juridische ondersteuning, accommodatie advies, de KNLTB Academy en nog veel meer.
  • Spelersbijdrage: spelers kunnen gebruik maken van de ClubApp, deelnemen aan KNLTB-competities en toernooien, makkelijk en snel wedstrijdresultaten (speelsterkte en ranglijst) via MijnKNLTB inzien, vallen onder de collectieve ongevallen verzekering en krijgen les van professionele tennisleraren. 

Ook zorgt het KNLTB Relatiemodel ervoor dat als spelers lid zijn bij meerdere verenigingen er geen dubbele spelersbijdrage betaald hoeft te worden door de verenigingen, maar wordt dit in de spelersbijdrage verdeeld over de verschillende verenigingen. 

Daarnaast worden er voor kortdurende lidmaatschappen (proeflidmaatschap/ Zomer Challenge) kleine bijdrages berekend die in verhouding zijn met de lengte van deze lidmaatschappen. De hoogte van deze bijdrages vind je op de pagina Tarieven. 

Gerelateerd aan deze pagina

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen