Tennis_Padel Combi dunlop (1)

Uitgangspunten & inhoud

De KNLTB werkt dus stapsgewijs toe naar een nieuw ingericht tennis- en padellandschap met een bijbehorend eerlijk en transparant relatiemodel waarbij alle aanbieders die onze racketsporten laten groeien welkom zijn en naar draagkracht bijdragen. 

Uitgangspunten

  • De speler staat centraal; keuzevrijheid, flexibiliteit en betaalbaarheid
  • Alle aanbieders die onze racketsporten helpen groeien zijn welkom en dragen naar draagkracht bij
  • De vereniging bepaalt zelf of ze alleen met vaste lidmaatschappen werken of dat ze ook flexibel aanbod bieden, ze worden hierin ondersteund en ontzorgd
  • KNLTB als verbinder, regisseur om de balans te bewaren en de sport toegankelijk en betaalbaar te houden
  • Bieden van meerwaarde aan spelers door het stimuleren van samenwerking met aanbieders, leraren en partners

KNLTB Relatiemodel

Aanbieders bepalen zelf hoe ze ze hun spelers willen bedienen, met wat voor soort aanbod. De KNLTB adviseert aanbieders om hun aanbod af te stemmen op de behoefte van spelers en ondersteunt zowel lidmaatschappen als flexibel spelen. Er zijn twee beschikbare aansluitingsmodellen:  

  • Afrekenen op basis van lidmaatschappen: spelers betalen aan aanbieder een vast bedrag waarvoor zij onbeperkt of tegen een gereduceerd tarief kunnen spelen. Aanbieder draagt af aan de KNLTB op basis van aantal spelers met een lidmaatschap. Dit is nu het traditionele model bij verenigingen.
  • Afrekenen op basis van betalen voor gebruik of meedoen per keer. Spelers betalen aanbieder alleen voor wat ze afnemen. Dat kan zijn: het huren van een (contract)baan, het meedoen met kennismakingsactiviteiten of de aanschaf van een toernooipas. Aanbieder draagt af aan de KNLTB op basis van omzet. 

Om alle aanbieders goed inzicht te geven in waar ze aan bijdragen en wat ze daarvoor terug krijgen, wordt de bijdrage aan de KNLTB opgesplitst in drie verschillende componenten:

  • Jaarlijkse bijdrage voor belangenbehartiging: regulering en belangenbehartiging KNLTB richting overheden, sportbonden en sportkoepels.
  • Een dienstverleningsbijdrage: bijdrage voor de rol van KNLTB in promotie van de sporten en de KNLTB dienstverlening gericht op een vitale bedrijfsvoering bij aanbieders
  • Een spelersbijdrage: bijdrage voor realisatie van een aantrekkelijk racketsportaanbod dat vindbaar, toegankelijk en betaalbaar is/blijft

Hieronder vind je binnenkort een visuele weergave van het relatiemodel, waarin de verschillende bijdrages en de meerwaarde KNLTB zijn opgesomd.

Op de pagina tarieven vind je de tarieven van de verschillende bijdrages én een overzicht van de eventuele meerprijzen van diverse KNLTB producten en diensten. 

Gerelateerd aan deze pagina

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen