Starterswedstrijden

Startersaanbod

Meer dan 200.000 competitiespelers en 150.000 toernooispelers spelen jaarlijks wedstrijden. Het maakt tennis leuker en het zorgt ervoor dat leden vaker op de vereniging zijn. Dit zorgt voor meer binding met de club en dat levert een positieve bijdrage aan het behoud van leden. Een win-win situatie voor zowel spelers als voor verenigingen.

Meer dan 80% van de leden is recreant met speelsterkte 8&9. Daarnaast stopt een derde van de nieuwe leden binnen twee jaar met tennis. Het is daarom van belang dat er vooral voor deze leden een aantrekkelijk wedstrijdaanbod is op de verenigingen. Zodat ook zij allemaal blijven tennissen!

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Marieke is één van de 415.000 recreanten met speelsterkte 8&9. Door wedstrijden te spelen heeft ze haar grenzen verlegt. Tennis geeft haar vertrouwen. Door wedstrijden te spelen doet ze ervaring op en leert ze eenvoudig nieuwe mensen kennen. Wedstrijden spelen maakt tennis leuker en zorgt voor meer binding met de vereniging.

Behoud jouw leden met een aantrekkelijk wedstrijdaanbod

De KNLTB adviseert verenigingen om met de vrijwilligers voor de organisatie van de competities (VCL’s) en toernooien (VTL’s) om te tafel te gaan zitten en een passend en aantrekkelijk wedstrijdaanbod samen te stellen voor alle spelers van jouw vereniging. Ook voor de (startende) recreatieve tennisser.

 

Doe je ook mee?

Maak een passend wedstrijdaanbod voor alle spelers van jouw vereniging. Hieronder vind je het aanbod van competities en toernooien van de KNLTB, speciaal voor starters: