Spelers op bankje

Starterstoernooien

Wist je dat het grootste gedeelte van jouw leden speelsterkte 8 of 9 heeft? Het is belangrijk om deze tennissers te binden aan jouw vereniging. Een starterstoernooi is ideale manier om deze beginnende tennissers en/of recreanten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het spelen van wedstrijden en het is leuk om tegen tennissers van een andere vereniging te spelen, in plaats van tegen mensen van de eigen vereniging. Deelnemers spelen op hun eigen niveau én de resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte. 

Tip: Laat het toernooi niet te lang duren, dus kies voor een korter toernooi zoals een weekend of een dagtoernooi, deel de deelnemers in in poules of een afvalschema met verliezerronde, zodat ze meerdere wedstrijden kunnen spelen én hanteer een aangepaste telmethode: speel verkort of laat de spelers op tijd spelen. Zo laat je ze op een laagdrempelige manier kennis maken met het spelen van wedstrijden én laat je ze de gezelligheid van een toernooi ervaren. Een belangrijke manier om deze grote groep leden te verbinden aan de vereniging. 

Voordelen  

  • Laagdrempelig voor starters of recreanten om kennis te maken met het spelen van wedstrijden;  
  • Startende tennissers hebben de mogelijkheid om in korte tijd meerdere wedstrijden te spelen, deelnemers zijn nooit na één wedstrijd klaar; 
  • Het maakt de drempel heel laag voor de recreatieve speler om mee te doen;  
  • Starterstoernooien zorgen voor verbinding met de club 

Organisatie & Promotie 

Hieronder vind je als toernooiorganisatie in het eerste blok een aantal handige documenten die je goed kan gebruiken bij de organisatie van jouw toernooi. Om een succesvol toernooi te organiseren is het ook belangrijk dat je jouw toernooi onder de aandacht brengt bij spelers van jouw eigen vereniging én verenigingen in de buurt door middel van verschillende communicatiemiddelen als posters en flyers, maar ook via social media en de website. Voor de promotie van het toernooi kan je gebruik maken van de downloads uit onderstaande promotie toolkit. 

Bekijk hier de veelgestelde vragen.