Jeugd

Hoe organiseer ik een toernooi?

Voor wie wil jij een toernooi organiseren?

Elke club is natuurlijk anders, dus voordat je een toernooi gaat organiseren, kan je het beste onderstaande vragen beantwoorden:

  • Voor welke doelgroep wil je een toernooi organiseren? Starters, gevorderden of topspelers?
  • Wat is de duur van je toernooi? Een week, een weekend of een dag?
  • Voor welke dubbels kunnen spelers zich inschrijven (D, HD, DD, GD)?
  • Zijn er punten te verdienen voor de ranglijst?

In de P500, P250 en P100 toernooien is het niet mogelijk om gemengd dubbel te spelen. Dit kan wel in het zogenoemde 'promotietoernooi'. Er zijn dan echter geen punten te verdienen voor de ranking. Een promotietoernooi kun je bijvoorbeeld wel aanvragen naast je P100/P250/P500 toernooi. Op die manier telt het P100 toernooi wel mee voor de ranglijst, maar kun je tevens een GD (promotie) onderdeel organiseren.

Verenigingstoernooileider

Bij het organiseren van een goedgekeurd KNLTB-toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het verplicht dat de Verenigingstoernooileider (VTL) in het bezit is van een geldig certificaat.

Aanvraag van toernooien

Het is sinds 1 maart mogelijk voor toernooileiders om padeltoernooien in te schrijven voor het nieuwe toernooicircuit via MijnKNLTB.nl. Je kunt hier zowel je P500, P250, P100, promotie-toernooi, clubkampioenschappen en laddercompetitie in organiseren. In de downloads hieronder vind je een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen.

Bepalingen voor toernooien

Speciaal voor padeltoernooien zijn er bepalingen opgesteld. Dit zijn beknopte reglementen die een leidraad vormen voor toernooileiders. Naast deze bepalingen dient ieder toernooi zijn eigen ‘bijzondere toernooibepalingen’ op te stellen die specifiek gericht zijn op het eigen toernooi. Hiervoor is het formulier ‘standaard bijzondere toernooibepalingen’ beschikbaar. In de downloads onderaan deze pagina vind je alle benodigde documenten.

Ondersteuning en advies vanuit de KNLTB

De KNLTB biedt toernooiorganisaties ondersteuning en advies bij de organisatie van toernooien, namelijk:

  • De VTL kan het toernooi eenvoudig aanvragen op MijnKNLTB
  • De KNLTB maakt een toernooikalender met een optimale spreiding over het land
  • De VTL kan het toernooi organiseren in de Toernooi Planner
  • Spelers vinden jouw toernooi eenvoudig via MijnKNLTB
  • De KNLTB verwerkt de wedstrijdresultaten naar spelersprofielen
  • Eén keer per jaar is er een VTL bijeenkomst bij jou in de buurt, waar we de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen op het gebied van toernooien graag aan je toelichten.

Documenten die handig zijn bij de organisatie van jouw toernooi vind je hieronder. Voor vragen of meer informatie kun je een e-mail sturen naar padel@knltb.nl.