Finn 1920X1080

Tenniskids toernooitjes

Verschillende verenigingen in Nederland organiseren Tenniskids toernooitjes voor kinderen in Rood, Oranje en Groen. Tijdens een Tenniskids toernooitje worden veel (korte) partijtjes gespeeld. Kinderen ontmoeten kinderen van andere verenigingen en leren steeds beter tennissen.

Rode, Oranje en Groene toernooitjes

Toernooitjes in Rood en Oranje zijn meestal eendaagse toernooitjes, terwijl de toernooitjes in Groen ook regelmatig over meerdere dagen verspreid zijn. Tevens zijn Groene toernooitjes soms gekoppeld aan een open junioren toernooi. De eendaagse of dagdeel toernooitjes staan in de toernooikalender, maar een actueler aanbod is te vinden op MijnKNLTB of www.toernooi.nl. De toernooitjes die gekoppeld zijn aan een open junioren toernooi hebben een meer prestatief karakter. De resultaten van de Groene toernooitjes tellen mee voor de speelsterkte (DSS).

Aanvragen en plannen

Een Tenniskids toernooitje kun je het gehele jaar door aanvragen via MijnKNLTB. Bekijk ook het stappenplan Toernooitje aanvragen voor alle informatie over het aanmaken van een toernooitje.

Wanneer je een toernooitje wilt gaan organiseren kun je gebruik maken van de Tenniskids toernooiplanner van MijnKNLTB of de planner van toernooi.nl. Alle voor- en nadelen van beide planners vind je hier. Ga je voor het eerst met de Tenniskids planner werken? Een uitleg van de planner vind je in het stappenplan 'Tenniskids planner'.

Tip!

Wil jij een succesvol toernooitje organiseren? Check dan de vijf meest handige tips. Naast deze tips is het ook goed om te kijken naar de timing van je toernooitje. Een Tenniskids toernooitje kan op alle dagen in de week georganiseerd worden en ook in een tennishal.