Tennisteam

Teamtoernooi

Als aanloop en voorbereiding op de Voorjaars- of Najaarscompetitie is een teamtoernooi bij uitstek geschikt om elkaar en elkaars tennisspel te leren kennen en het is nog gezellig ook. Bij een teamtoernooi kan je makkelijk, onder het genot van een hapje en een drankje bij elkaars wedstrijden kijken. 

Een toernooi spelen is nog leuker als je dat samen doet. Bij een teamtoernooi speel je als teams tegen elkaar. Een toernooiorganisatie kan zelf besluiten of dit een toernooi is waar zowel singles als dubbels gespeeld worden of alleen dubbels. Ook zou je als toernooiorganisatie kunnen besluiten om teams met allerlei verschillende speelsterktes zich te laten inschrijven. De spelers kunnen dan op hun eigen niveau wedstrijden spelen, waarbij het resultaat meetelt voor het resultaat van het team. Kortom, er zijn allerlei combinaties mogelijk.  

Tip I: Maak voor een teamtoernooi poules met verschillende teams en plan meerdere wedstrijden van een teams op dezelfde avond zodat ze samen naar het toernooi kunnen komen en elkaar kunnen aanmoedigen. 

Tip II: Dit type toernooi kan je ook over twee weken uitsmeren en is vooraf goed te plannen.  

Voordelen 

  • Misschien wel het gezelligste toernooi dat je kan organiseren;  
  • Goede manier voor competitieteams om zich voor te bereiden op de competitie;  
  • De spelers kunnen van elkaars spel leren en elkaar ondersteunen.  

Organisatie & Promotie 

Hieronder vind je als toernooiorganisatie in het eerste blok een aantal handige documenten die je goed kan gebruiken bij de organisatie van jouw toernooi. Om een succesvol toernooi te organiseren is het ook belangrijk dat je jouw toernooi onder de aandacht brengt bij spelers van jouw eigen vereniging én verenigingen in de buurt door middel van verschillende communicatiemiddelen als posters en flyers, maar ook via social media en de website. Voor de promotie van het toernooi kan je gebruik maken van de downloads uit onderstaande promotie toolkit. 

Bekijk hier de veelgestelde vragen.