Handen schudden Tenniskids Rood

Jeugd

Tennis bestaat naast trainen voor een groot deel uit wedstrijden spelen. Door veel wedstrijden te spelen worden spelers steeds beter én krijgen meer plezier in de sport. Een manier voor kinderen om wedstrijden te spelen is bijvoorbeeld deel te nemen aan een toernooi. Er zijn veel verschillende soorten toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau.

Het spelen van toernooien heeft twee belangrijke aspecten, namelijk: een sportief en een sociaal aspect. Wanneer spelers enkel vrij spelen op de eigen club dan spelen ze vaak tegen dezelfde personen. Op toernooien speelt men vaak tegen nieuwe nieuwe tegenstanders. Dat werkt verfrissend en het zorgt ervoor dat ze zich kunnen meten aan het niveau van anderen. Daarnaast is de sociale binding is een enorme kracht van het spelen van een toernooien, spelers leren nieuwe mensen kennen en het is gezellig. 

Toernooivormen

Voor de jeugd zijn er verschillende manieren om deel te nemen aan toernooien:

Online jeugdmodule

Er komt veel kijken bij de organisatie van een jeugdtoernooi op een vereniging. Het volgen van de gratis online jeugdmodule helpt je om je kennis over toernooien en het jeugdtennis te vergroten. De jeugdmodule is interessant om te volgen voor zowel nieuwe als huidige functionarissen Tenniskids en Jeugd, andere jeugdcommissieleden, VCL's, VTL's en leraren. Gebruik de handleiding om je aan te melden voor de gratis module.