Vrijwilligers laptop

Online toernooiplanner

Jaarlijks worden er door verenigingen en centra zo’n 2.300 KNLTB tennistoernooien en 600KNLTB padeltoernooien georganiseerd. De KNLTB faciliteert en ondersteunt clubs bij de organisatie van deze toernooien door het beschikbaar stellen van allerlei handige hulpmiddelen, zoals een toernooiprogramma waarin toernooileiders hun toernooi kunnen organiseren. Goed nieuws, want er wordt gewerkt aan een nieuwe online versie van het programma: de online toernooiplanner.

De huidige versie van de Toernooi Planner (TTP) is een offline programma en werkt uitsluitend op één computer, enkel op een Windows computer. Ook is de versie niet direct verbonden met de wedstrijddata in MijnKNLTB. Dit zorgt ervoor dat toernooi organisaties die met elkaar het toernooi organiseren (van inschrijving open tot tijdens de toernooiweek) door middel van back ups telkens de meest recente versie van de toernooiplanning en wedstrijdresultaten met elkaar moeten delen. Een erg omslachtige manier van met elkaar een toernooi organiseren.

Om beter aan te sluiten bij deze tijd én de wens van toernooi organisaties is onze partner Visual Reality gestart met de ontwikkeling van een online toernooiplanner waarbij de KNLTB haar kennis en expertise over toernooien levert.

Realtime en voor meerdere gebruikers

Deze multi-user versie van het programma is overal online te gebruiken, op tablets en computers en is direct verbonden met de wedstrijddata op MijnKNLTB. Dat betekent dat je vanaf meerdere apparaten tegelijk realtime het toernooi kunt plannen. Het resultaat is dat toernooi organisaties met de online toernooiplanner veel eenvoudiger, het toernooi kunnen opzetten, organiseren en spelen. Een mooie ontwikkeling!

Gefaseerde uitrol

De online toernooiplanner wordt gefaseerd uitgerold, omdat het programma in verschillende delen wordt opgeleverd. Dit geeft de KNLTB de mogelijkheid om het product samen met de ervaringen van toernooileiders verder te verbeteren en optimaliseren.

In de zomer is het eerste gedeelte van de online versie in gebruik genomen. Dat betekent dat toernooileiders vanaf de eerste speeldag van hun toernooi gebruik kunnen maken van de online planner. De opstart van het toernooi, van inschrijving tot en met het plannen van de eerste wedstrijden doe je nog in de offline versie. Juist tijdens een toernooi wordt de planner namelijk door meerdere commissieleden veelvuldig gebruikt en is de meerwaarde van de online planner groter.

Daarnaast kunnen toernooileiders het inschrijfgeld en de beschikbaarheid per speler inzien en beheren. Ook is het mogelijk om een wedstrijdnotitie aan te maken en wedstrijden te markeren.

Planning

Vanaf oktober is de nieuwe planner ook beschikbaar voor organisatoren van een Junioren Tour toernooi. Vanaf dat moment is ook de verliezersronde ingebouwd. Als toernooiorganisatie van een Junioren Tour toernooi kan je vanaf dat moment ook gebruik maken van de online toernooiplanner.

Daarnaast wordt er de komende maanden gewerkt aan de ontwikkeling van het inschrijfproces, aanmaken schema’s, plaatsing, loting en plannen zodat toernooiorganisatoren volgend zomerseizoen de mogelijkheid hebben om een open toernooi (tennis en padel) volledig via de online toernooiplanner te organiseren.

Aanmelden

Organiseer jij de aankomende periode een tennis- en/of padeltoernooi en wil je graag gebruik maken van de online toernooiplanner? Dat kan! Stuur een e-mail naar: wedstrijdtennis@knltb.nl met daarin de gegevens van jouw toernooi (toernooinummer en contactpersoon). Vervolgens sturen we je een e-mail met meer informatie. Staat de inschrijving van jouw toernooi al open? Geen probleem. Ook dan kan je jouw toernooi aanmelden.

Wanneer je jouw toernooi aanmeldt, kan je gewoon op de reguliere wijze jouw toernooi aanmaken en de inschrijving openen. Zodra de loting heeft plaatsgevonden en de wedstrijden zijn gepubliceerd op MijnKNLTB kan je daags voor het toernooi met behulp van de informatie uit de e-mail overstappen naar de online toernooiplanner.

Helaas is het voor toernooien die meetellen voor een ranglijst (Nationale Ranglijst toernooien en P-toernooien) en clubkampioenschappen nog niet mogelijk om gebruik te maken van de online toernooiplanner.