Online Toernooiplanner

Online toernooiplanner

Jaarlijks worden er door verenigingen en centra zo’n 2.300 KNLTB tennistoernooien en 600 KNLTB padeltoernooien georganiseerd. De KNLTB faciliteert en ondersteunt clubs bij de organisatie van deze toernooien door het beschikbaar stellen van allerlei handige hulpmiddelen, zoals een toernooiprogramma waarin toernooileiders hun toernooi kunnen organiseren. Goed nieuws, want er wordt gewerkt aan een nieuwe online versie van het programma: de online toernooiplanner.

De huidige versie van de Toernooi Planner (TTP) is een offline programma en werkt uitsluitend op één computer, enkel op een Windows computer. Ook is de versie niet direct verbonden met de wedstrijddata in MijnKNLTB. Dit zorgt ervoor dat toernooi organisaties die met elkaar het toernooi organiseren (van inschrijving open tot tijdens de toernooiweek) door middel van back ups telkens de meest recente versie van de toernooiplanning en wedstrijdresultaten met elkaar moeten delen. Een erg omslachtige manier van met elkaar een toernooi organiseren.

Om beter aan te sluiten bij deze tijd én de wens van toernooi organisaties is onze partner Visual Reality gestart met de ontwikkeling van een online toernooiplanner waarbij de KNLTB haar kennis en expertise over toernooien levert.

Realtime en voor meerdere gebruikers

Deze multi-user versie van het programma is overal online te gebruiken, op tablets en computers en is direct verbonden met de wedstrijddata op MijnKNLTB. Dat betekent dat je vanaf meerdere apparaten tegelijk realtime het toernooi kunt plannen. Het resultaat is dat toernooi organisaties met de online toernooiplanner veel eenvoudiger, het toernooi kunnen opzetten, organiseren en spelen. Een mooie ontwikkeling!

Gefaseerde uitrol

De online toernooiplanner wordt gefaseerd uitgerold, omdat het programma in verschillende delen wordt opgeleverd. Dit geeft de KNLTB de mogelijkheid om het product samen met de ervaringen van toernooileiders verder te verbeteren en optimaliseren.

Afgelopen jaar heeft de online toernooiplanner een succesvolle eerste fase doorgemaakt, met meer dan 150 toernooileiders die gebruik hebben gemaakt van het programma voor de organisatie van een open tennis- en/of padeltoernooi.

Dit betekent dat toernooileiders vanaf de eerste speeldag van hun toernooi gebruik kunnen maken van de online planner. De opstart van het toernooi, van inschrijving tot en met het plannen van de eerste wedstrijden doe je nog in de offline versie. Juist tijdens een toernooi wordt de planner namelijk door meerdere commissieleden veelvuldig gebruikt en is de meerwaarde van de online planner groter. Daarnaast kunnen toernooileiders het inschrijfgeld en de beschikbaarheid per speler inzien en beheren. Ook is het mogelijk om een wedstrijdnotitie aan te maken en wedstrijden te markeren.

Update

Vanaf nu kan het merendeel van alle open toernooien (tennis en padel) het hele toernooi, vanaf het begin tot aan het einde, online organiseren. Een mooie ontwikkeling waarmee we toernooiorganisaties helpen en ondersteunen om de organisatie van het toernooi nog leuker en makkelijker te maken. 

Aanmelden

Organiseer jij deze zomer een open tennis- en/of padeltoernooi en heb je de inschrijving van jouw toernooi nog niet geopend? Dan kan jij je hele toernooi, vanaf het openen van de inschrijving, tot de loting én het plannen van de wedstrijden, organiseren via de online toernooiplanner. Dit proces is zeer gebruiksvriendelijk en sneller in vergelijking met TTP. Check hiervoor deze handleiding

Heb je de inschrijving voor jouw toernooi al geopend via TTP, of organiseer je een Junioren Tour toernooi, een toernooi op actuele rating of een gecombineerd toernooi (tennis en padel)? Dan kan je de online toernooiplanner pas gebruiken vanaf het moment dat de loting is gedaan via TTP en is gepubliceerd op MijnKNLTB.

Wil je deze zomer met jouw toernooi gebruikmaken van de online toernooiplanner? Meld je dan aan via dit formulier.