Weekendtoernooi

Weekendtoernooien

Een weekendtoernooi zorgt een paar dagen lang voor veel sfeer en gezelligheid op de vereniging. Voor spelers is een weekendtoernooi makkelijk planbaar, waardoor het heel laagdrempelig is om eraan mee te doen. We adviseren toernooiorganisaties daarom om de deelnemers in te delen in poules of gebruik te maken van een afvalschema met verliezersronde, zodat iedereen lekker veel kan spelen. Een weekendtoernooi is geschikt om te organiseren voor allerlei soorten doelgroepen. Van jeugd tot senioren, maar ook voor specifieke doelgroepen als starters (laagdrempelig), rolstoeltennissers of voor een bepaalde leeftijdscategorie.   

Tip I: zorg dat er voor maximaal 1 onderdeel ingeschreven kan worden zodat er meer mensen mee kunnen doen. Een voorbeeld kan zijn een weekendtoernooi met speelsterkte 5/6.

Tip II: geef het toernooi een leuk thema en zorg voor leuke side events, zoals de huur van een springkussen of een service kanon om ook niet-tennis jeugd aan te moedigen eens een balletje te slaan.  

Voordelen van een weekendtoernooi 

  • Lage drempel voor nieuwe leden om mee te doen, waarmee je ze beter aan de vereniging verbindt;  
  • Makkelijk in te plannen voor spelers, waarmee je de groep spelers bereikt voor wie een weektoernooi te lang duurt;  
  • Een weekend lang veel activiteit op de vereniging, wat zorgt voor sfeer en gezelligheid;  
  • Deelnemers spelen meerdere wedstrijden en zijn nooit na één wedstrijd klaar; 
  • Het is mogelijk om gedurende het jaar meerdere weekendtoernooien te organiseren voor verschillende doelgroepen (jeugd/ senioren/ starters/ rolstoeltennissers), zodat er op verschillende momenten veel sfeer is op de vereniging;  
  • Het is eenvoudiger om vrijwilligers te vinden voor een kort evenement. 

Organisatie & Promotie 

Hieronder vind je als toernooiorganisatie in het eerste blok een aantal handige documenten die je goed kan gebruiken bij de organisatie van jouw toernooi. Om een succesvol toernooi te organiseren is het ook belangrijk dat je jouw toernooi onder de aandacht brengt bij spelers van jouw eigen vereniging én verenigingen in de buurt door middel van verschillende communicatiemiddelen als posters en flyers, maar ook via social media en de website. Voor de promotie van het toernooi kan je gebruik maken van de downloads uit onderstaande promotie toolkit. 

Bekijk hier de veelgestelde vragen.