Toernooi - senioren

Senioren

Tennis bestaat naast trainen voor een groot deel uit wedstrijden spelen. Door veel wedstrijden te spelen worden spelers steeds beter én krijgen meer plezier in de sport. Een van de manieren om wedstrijden te spelen is bijvoorbeeld door deel te nemen aan een toernooi. Er zijn veel verschillende soorten toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau.

Het spelen van toernooien heeft twee belangrijke aspecten, namelijk: een sportief en een sociaal aspect. Wanneer spelers enkel vrij spelen op de eigen club dan spelen ze vaak tegen dezelfde personen. Op toernooien speelt men vaak tegen nieuwe nieuwe tegenstanders. Dat werkt verfrissend en het zorgt ervoor dat ze zich kunnen meten aan het niveau van anderen. Daarnaast is de sociale binding is een enorme kracht van het spelen van een toernooien, spelers leren nieuwe mensen kennen en het is gezellig. 

Toernooisoorten

Wanneer je als vereniging een toernooi gaat organiseren kan je een keuze maken uit een aantal verschillende soorten toernooien. Maar welk toernooi past nou het beste bij jouw vereniging? Hieronder vind je een overzicht van alle soorten:

Kortere toernooien 

De afgelopen jaren zien open toernooien een  daling van het aantal toernooispelers. Tennissers hebben tegenwoordig nieuwe wensen voor deelname aan toernooien. Zo willen ze graag van te voren weten wanneer en hoe laat ze moeten spelen. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat toernooispelers graag mee willen doen aan kortere toernooien, omdat ze beter passen in hun drukke agenda’s. Ook spelen ze het liefst meerdere wedstrijden (op één dag). Deze nieuwe inzichten hebben er toe geleid dat de KNLTB een aantal kortere toernooivormen heeft gedefinieerd, namelijk: het dag-, weekend-, starters-, team- of een Senior Plus toernooi