Senioren dagtoernooi

Weektoernooien

Jaarlijks worden er ruim 2.500 open toernooien georganiseerd in Nederland. Dit zijn open dag-, weekend-, week-, starters- en teamtoernooien. De 'traditionele' open weektoernooien zijn het meest bekend. Ze starten vaak met een voorweekend op zaterdag en zondag en eindigen precies een week later met finales op zondag. Het maakt niet uit of je pas net begonnen bent of al langer tennist; open weektoernooien zijn er voor iedereen!

In de weken dat er geen competitie is, organiseren veel KNLTB-verenigingen één of meerdere open weektoernooien. Een groot voordeel is dat je een week lang veel activiteit op de vereniging hebt, wat zorgt voor sfeer en gezelligheid!

Een weektoernooi organiseren kan op veel verschillende manieren en voor veel verschillende doelgroepen. Zo kun je bijvoorbeeld een toernooi organiseren voor bepaalde leeftijdsgroepen en kun je kiezen of je de categorieën op basis van speelsterkte of actuele rating verdeelt.

Organisatie & Promotie

Op de pagina Toernooien organiseren vind je als toernooiorganisatie een aantal handige documenten die je goed kan gebruiken bij het aanvragen en de organisatie van jouw toernooi. Om een succesvol toernooi te organiseren is het ook belangrijk dat je jouw toernooi onder de aandacht brengt bij spelers van jouw eigen vereniging én verenigingen in de buurt door middel van verschillende communicatiemiddelen als posters en flyers, maar ook via social media en de website.

Bekijk hier de veelgestelde vragen.