Jongens op bankje (Zoon Erik Poel)

Najaarscompetitie

Ieder jaar schrijven zich steeds meer teams in voor de Najaarscompetitie. Logisch, want van competitie spelen worden jeugdspelers niet alleen beter, het is vooral ook ontzettend leuk. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de Najaarscompetitie.

Speeldata

De Najaarscompetitie start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata.

Inschrijven

Je kan van maandag 1 juni t/m zondag 15 juni 2023 teams inschrijven voor de Tenniskids Najaarscompetitie.

Samenstellen competitieaanbod

Voor junioren bestaat de Najaarscompetitie uit een competitieaanbod op vrijdag (enkele regio's) en zondag. Je vindt het Najaarscompetitieaanbod op de pagina downloads. Aan de hand van dit aanbod bepaalt iedere vereniging het competitieaanbod van de club. Maak tennis leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen.

Promoot de competitie!

Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Door competitie te spelen leren jeugdspelers nog beter te tennissen. Bovendien maken ze makkelijker vrienden en zijn ze vaker op de vereniging te vinden. Promoot daarom de Junioren competitie op jouw vereniging en zorg dat alle jeugdspelers meedoen! De KNLTB heeft promotiematerialen die je kan gebruiken voor het promoten van de competitie op jouw club. Je vindt de promotiematerialen op deze pagina.

Stel teams samen in overleg met de leraar

Jeugdspelers hebben meer plezier in het spelen van competitie als zij op het juiste niveau zijn ingedeeld. Al je wedstrijden verliezen is niet leuk, maar al je wedstrijden winnen net zo goed niet. Betrek daarom bij het samenstellen van de teams de leraar van jouw vereniging. Hij/zij kent de jeugdspelers als geen ander en kan het niveau bepalen van een speler. Ook kan de leraar adviseren welke spelers goed bij elkaar in een team passen. Bekijk ook dit document met richtlijnen voor de inschaling van teams in de juiste klasse.

Competitiedispensatie

In de Junioren competitie mogen altijd meerdere spelers worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Voor talentvolle spelers of voor spelers die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan competitiedispensatie worden aangevraagd. Je kunt dit doen via MijnKNLTB. Volg hiervoor de handleiding.

Let op! Als de leraar leeftijdsdispensatie heeft aangevraagd voor een speler, omdat deze zowel toernooien als competitie wil spelen, hoeft er geen competitiedispensatie aangevraagd te worden.

Banenschema

Op alle competitiedagen dient het minimum aantal van 1 1/3 baan per thuisspelend team beschikbaar te zijn. Bij de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen de teams korte sets (tot 4 games) waardoor er voor deze partijen reglementair slechts drie kwartier gereserveerd hoeft te worden. Voor Junioren competitie 13 t/m 17 jaar dien je voor elke partij anderhalf uur te reserveren. Het inschrijfsysteem op MijnKNLTB houdt hier met de berekening naar het minimum aantal beschikbare banen rekening mee. Klik hier voor het banenschema met een rekenvoorbeeld.

Jeugdspelers die op een andere vereniging competitie spelen

Het kan voorkomen dat een jeugdspeler bij een andere vereniging lid wordt om daar competitie te spelen. Voor deze jeugdspelers kun je als vereniging de dubbele bondsafdracht terugvragen. Stuur het bondsnummer en de naam van de speler naar wedstrijdtennis@knltb.nl onder vermelding van ‘creditering dubbele bondsafdracht junioren’.

Voorwaarden voor inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de KNLTB Najaarscompetitie is €32,- per team. Indien een reeds ingeschreven team zich voor publicatie van de indeling terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.