tenniskids oranje menzis plezier

Voorjaarscompetitie

De Tenniskids Voorjaarscompetitie is voor veel jeugdspelers één van de hoogtepunten van het tennisseizoen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de organisatie van deze competitie op jouw vereniging.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata van de Tenniskids Voorjaarscompetitie 2024. 

Maak teams compleet met verenigingen uit de buurt

Een jeugdspeler (t/m 17 jaar) kan (gratis) competitie spelen in een team van een andere vereniging. Handig wanneer je als vereniging een speler tekort komt of als een speler van jouw vereniging geen team heeft. Hoe dit werkt? Stuur een e-mail naar tenniskids@knltb.nl als je een speler van een andere vereniging wilt toevoegen. Wij zorgen ervoor dat er een speciaal lidmaatschap wordt aangemaakt in het ledenpakket, zodat de ledenadministrateur de speler(s) kan aanmelden bij jou vereniging.

Stel teams samen in overleg met de leraar

Kinderen hebben meer plezier in het spelen van competitie als zij op het juiste niveau zijn ingedeeld. Al je wedstrijden verliezen is niet leuk, maar al je wedstrijden winnen net zo goed niet. Betrek daarom bij het samenstellen van de teams de leraar van jouw vereniging. Hij/zij kent de jeugdspelers als geen ander en kan het niveau bepalen van een speler. Ook kan de leraar adviseren welke kinderen goed bij elkaar in een team passen.

Rood 1, Oranje 1 en Groen 1 is voor de kinderen die meer vaardig of ervaren zijn. Rood 2, Oranje 2 en Groen 2 is voor beginners of de (nog) minder vaardige spelers. Als het niveau is bepaald koppel je, voordat je gaat inschrijven, de kinderen aan het juiste speelniveau. Bekijk het stappenplan voor een uitleg.

Jeugddispensatie 

In de Tenniskids competitie mogen altijd meerdere kinderen worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Wij adviseren om jeugdspelers zoveel mogelijk in de eigen kleur competitie te laten spelen. Voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan door de functionaris Tenniskids of competitieleider competitiedispensatie worden aangevraagd. Als een speler naast competitie ook toernooien wil spelen op een ander niveau, dan is het handig om in plaats van competitiedispensatie leeftijdsdispensatie aan te vragen. Voor meer informatie en stappenplannen klik hier.

Zodra de indeling bekend is, zie je bij het bekijken van de Rode en Oranje competitieteams de spelers staan met dispensatie. De Groene competitiespelers met dispensatie staan ook klaar bij de teams. Daarnaast zijn ze zichtbaar in het overzicht 'dispensaties per speler'.  Zijn er extra of nieuwe spelers waarvoor je dispensatie wilt aanvragen, dan kun je dit doen via MijnKNLTB. Volg hiervoor de handleiding voor Rood en Oranje of de handleiding voor Groen.

Begintijden

Voor de Rode, Oranje en Groene competitie adviseren wij om te beginnen tussen 8:30 uur en 12:00 uur. Als dit niet mogelijk is vanwege de baancapaciteit, dan mogen de wedstrijden uiterlijk om 15:00 uur starten.

Banen

Hieronder vind je een overzicht van de hoeveelheid banen die je per competitie nodig hebt:

  • Rood: Totale duur van een speeldag is ongeveer 1 uur op 1 à 2 banen.
  • Oranje: Totale duur van een speeldag is 2 à 2½ uur op 3 banen.
  • Groen: 6 partijen à circa 45 minuten. Bij voorkeur op 2 banen.

Indien er ruimte is adviseren wij om de jeugd op meer banen te laten spelen.

Meest gestelde vragen

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check de veelgestelde vragen.