Websitebanner Toine Zonder Quote

Tenniskids

Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie en is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen ongeveer 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar!

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Competitie spelen is dan ook een belangrijk onderdeel van tennis. Door competitie te spelen leren jeugdspelers nog beter te tennissen. Bovendien maken ze makkelijker vrienden en zijn ze vaker op de vereniging te vinden. Dit leidt tot meer binding, waardoor ze langer lid blijven. Een win-win situatie voor zowel de jeugdspeler als jouw vereniging!

Rode, Oranje en Groene competitie

De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.

Rode competitie (t/m 8 jaar)

 • Een competitiedag duurt gemiddeld een uur (exclusief warming-up).
 • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

Oranje competitie (8 t/m 10 jaar)

 • Een Oranje competitiedag duurt ongeveer 2 á 2½ uur.
 • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. De wedstrijdresultaten worden ingevoerd in MijnKNLTB.

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)

 • Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
 • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Meisjes en jongens spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
 • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
 • Alle wedstrijduitslagen worden ingevoerd in MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

Speeldagen

De Tenniskids competitie wordt gespeeld op zondagochtend. Hieronder vind je een overzicht van alle Tenniskids competities

Ook kunnen kinderen uit de provincies Noord-Brabant en Limburg meedoen aan de Wintercompetitie.

Doe je ook mee?

Promoot de Tenniskids competitie op jouw vereniging en zorg ervoor dat alle jeugdspelers meedoen! De functionaris Tenniskids en/of de competitieleider van jouw vereniging verzorgen de inschrijvingen voor de competitie op MijnKNLTB.

Online jeugdmodule

Er komt veel kijken bij de organisatie van de competitie op een vereniging. Het volgen van de gratis online jeugdmodule helpt je om je kennis over de competitie en het jeugdtennis te vergroten. De jeugdmodule is interessant om te volgen voor zowel nieuwe als huidige functionarissen Tenniskids en Jeugd, andere jeugdcommissieleden, competitieleiders, toernooileiders en leraren. Gebruik de handleiding om je aan te melden voor de gratis module.

Gerelateerd aan deze pagina

Downloads

Downloads