KNLTB Match App Centrecourt 1440 X 632 XL

Flexibel wedstrijdaanbod met KNLTB Match App valt in de smaak bij TV Merlenhove

Wedstrijden spelen zorgt er over het algemeen voor dat mensen beter worden, meer plezier krijgen in tennis en padel en dus langer lid blijven. Bovendien zijn de competitie en toernooien uitgelezen manieren om nieuwe mensen te leren kennen. Dat maakt tennis en padel niet alleen uitdagend, maar ook heel gezellig, zowel voor jeugd als voor senioren. Bij TV Merlenhove in Heemstede maken ze gebruik van de onlangs gelanceerde KNLTB Match App. Die speelt bij uitstek in op een groeiende behoefte aan flexibel wedstrijdaanbod – spelers worden automatisch ingedeeld in een poule- of laddercompetitie en bepalen zelf wanneer ze spelen. “Het gaat eigenlijk vanzelf en deelnemers kunnen via de app heel makkelijk contact met elkaar hebben.”

Via de KNLTB Match App nemen spelers het tegen elkaar op in zogenoemde Flexcompetities, in poules of ladders. De KNLTB Match App plant en deelt de wedstrijden volledig automatisch in, zonder inzet van vrijwilligers. Een Flexcompetitie op één vereniging of met verenigingen in de omgeving, deelname van niet-leden, het is allemaal mogelijk. Bij Merlenhove spelen ze vooralsnog alleen een interne competitie, in poules. Bij de KNLTB Match App kun je dus kiezen tussen een clubcompetitie, alleen op je eigen vereniging, en multiclubcompetities, waarbij spelers het ook opnemen tegen leden van andere verenigingen. Die laatste optie is echter pas mogelijk als de coronamaatregelen het toelaten.

‘Competitief spelen stimuleren’

Vanuit de vereniging was er veel animo om intern vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar te spelen. “Dus hebben we de Match App direct ingezet”, zegt Wessel Oomens, lid van de Technische Commissie bij Merlenhove. “Want we willen stimuleren dat er zoveel mogelijk competitief wordt gepeeld. We hebben het op de website gezet, maar ook direct alle leden een email gestuurd, dat blijkt toch vaak het beste te werken.” Maar ook promotie via social media en WhatsApp werken goed. De KNLTB heeft hier promotiemiddelen beschikbaar om verenigingen daarbij te helpen.

Flink aantal mensen ingeschreven

In het geval van Merlenhove staat de aanmelding via de MatchApp dus nog niet zo lang open, maar hebben zich toch al flink wat mensen ingeschreven. “We hebben nu tien singelende dames, 31 dames-dubbelteams, 25 heren-enkelspelers, vijftien heren-dubbelteams, 16 gemengd-dubbelteams en zeven jeugdspelers. En het loopt, er wordt al gespeeld!” En daar is de vereniging maar weinig tijd aan kwijt. Spelers downloaden de app, maken een profiel aan en schrijven zich in voor een Flexcompetitie. Ze worden automatisch ingedeeld in een poule of ladder met tegenstanders van hun niveau. De wedstrijdvorm is vrij.

Laagdrempelig kennismaken

De KNLTB Match App stimuleert activiteit op de vereniging en de onderlinge binding tussen leden, wat uiteindelijk bijdraagt aan ledenbehoud. Bovendien is het voor nieuwe leden een goede en laagdrempelige manier om kennis met de vereniging en andere leden te maken. Dat zag Oomens van dichtbij. “Een buurman van mij wilde graag tennissen en heeft zich aangemeld als lid. Deze competitie is dan ideaal. Ik kon hem direct indelen in een poule waar hij qua niveau goed paste en dan is dit natuurlijk een geweldige manier om op de vereniging mensen te leren kennen.”

Wil je met jouw vereniging Flexcompetities organiseren via de KNLTB Match App. Hier vind je alle informatie en kun je je direct inschrijven.