KNLTB Academy

KNLTB Academy

De KNLTB heeft iets nieuws: de KNLTB Academy. De KNLTB Academy is het opleidingsplatform van de KNLTB, waar al het leeraanbod persoonlijk en op maat aangeboden wordt. Met de KNLTB Academy willen we de kennis, vaardigheden en competenties van bestuurders, leraren, vrijwilligers en professionals vergroten en versterken. Bij de lancering van de Academy in maart 2024 zijn we gestart met aanbod voor de voorzitter, penningmeester en secretaris. Aanbod voor meer rollen zal in de loop van 2024 worden toegevoegd. Meer weten over de KNLTB Academy? Bekijk de animatie en lees onder de animatie verder, waar we antwoord geven op vijf vragen over de Academy.

Wat is de KNLTB Academy?

Een opleidingsplatform voor in eerste instantie bestuurders van verenigingen en tennis- en padelleraren, waar al het leeraanbod persoonlijk en op maat aangeboden wordt. Dus scholing en ontwikkeling, zowel online en offline, door bijvoorbeeld een e-learning ‘Code goed sportbestuur’, een webinar ‘Tenniskids TOF’ en een opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Wat is het doel van de KNLTB Academy?

Met de KNLTB Academy willen we de kennis, vaardigheden en competenties van bestuurders, leraren, vrijwilligers en professionals vergroten en versterken. Wat heb jij bijvoorbeeld als bestuurder echt nodig om jouw rol zo goed mogelijk in te vullen? Ons uitgebreide aanbod, wat nu soms wat versnipperd staat op bijvoorbeeld centrecourt.nl, bieden we met de KNLTB Academy op een gebruiksvriendelijke manier en op maat aan. Zo komt het juiste aanbod bij de juiste persoon terecht.

Het leeraanbod wordt niet alleen op rol maar bijvoorbeeld ook op thema aangeboden. Ook maken we onderscheid in of je nu een beginnend of ervaren bestuurder bent. Daarnaast kun je zoeken in het totale aanbod.

Met de KNLTB Academy willen we graag een uniforme kwaliteitsnorm ontwikkelen; alle verschillende leervormen voldoen aan opgestelde kwaliteitseisen. Daarom werken we bij de ontwikkeling van de KNLTB Academy ook samen met onderwijskundig expertisebureau L&D Talents.

Stel, ik ben voorzitter van de plaatselijke tennisvereniging, what’s in it for me?

Er is heel veel aanbod op centrecourt.nl, maar niet alle informatie komt op jouw bureau. Met de KNLTB Academy wel. We helpen jou heel gericht met het juiste leeraanbod waar jij in jouw rol als voorzitter mee te maken hebt. Dat kan van alles zijn, denk aan praktijkgerichte onderwerpen als het werven van vrijwilligers, duurzaamheid of flexibele lidmaatschappen. Alles is vindbaar en gecategoriseerd, en je kunt ook zelf bepalen wanneer je het leeraanbod volgt. En dat op een toegankelijke, flexibele en klantvriendelijke manier.

In maart wordt KNLTB Academy gelanceerd. Hoe gaat het daarna verder?

We zijn gestart in maart 2024 met leeraanbod voor voorzitters, penningmeesters en secretarissen; dan praat je over zo’n 5000 gebruikers. Daarna volgen de competitieleiders, toernooileiders en Tenniskidsfunctionarissen, en in september de tennis- en padelleraren. We starten dit jaar ook met het ontwikkelen van leeraanbod voor zelfstandige tennis- en padelcentra. In de verre toekomst hebben we wellicht ook leeraanbod voor spelers, maar dan praat je echt over de 3.0 versie.

De KNLTB Academy willen we continue blijven verbeteren. We blijven luisteren naar de markt: wat zijn de wensen en behoeften van de aanbieders? Ook evalueren we de hoeveelheid leeraanbod en de keuze van onderwerpen. Op het moment dat je live gaat, start natuurlijk ook de fase van doorontwikkeling.

Tot slot, wat is de ambitie van de KNLTB als het gaat om de KNLTB Academy?

Uiteindelijk willen met de KNLTB Academy 60.000 bestuurders, leraren, vrijwilligers en professionals bereiken én bedienen. Ook streven we ernaar om het beste sportopleidingsplatform van Nederland te worden. Dat is ambitieus, maar past wel bij ons als KNLTB. De eerste stap is om de meerwaarde van de KNLTB Academy duidelijk en zichtbaar te maken zodat mensen nieuwsgierig worden, het platform bezoeken en het aanbod gaan volgen, want daar begint het allemaal mee.