Rookvrije vereniging

Rookvrije vereniging

Steeds meer tennisverenigingen maken hun accommodatie rookvrij. Veel kinderen zijn lid van een sportvereniging en daarmee is het een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Op veel sportterreinen wordt buiten echter nog vaak gerookt, terwijl maar liefst 8 op de 10 Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn. De KNLTB zet zich in om tenniscomplexen rookvrij te maken. Doet jouw vereniging ook mee? 

Op weg naar een Rookvrije Generatie  

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije tennisvereniging draagt bij aan een Rookvrije Generatie. 

Zien roken, doet roken 

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Vooral van personen tegen wie kinderen opkijken, zoals wereldtoppers als Novak Djokovic en Roger Federer, maar ook van trainers en ouders kopiëren ze het gedrag. Ze willen immers net zo zijn als hun grote voorbeelden. Een rookvrij sportterrein biedt het goede voorbeeld. 

Een rookvrij sportterrein: 

  • geeft kinderen het goede voorbeeld 
  • beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken 
  • voorkomt het schadelijke meeroken 
  • zorgt voor positieve aandacht voor de sportclub 
  • heeft minder afval van sigarettenpeuken en -pakjes 
  • draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ 

Help je mee? 

Zet de stap op weg naar een rookvrije tennisvereniging. Maak gebruik van het gratis stappenplan  en andere rookvrij-materialen en maak jouw vereniging gemakkelijk rookvrij. 

Verschillende tennisverenigingen gingen je al voor. Lees bijvoorbeeld het succesverhaal van Abcouder LTC. Wil je meer weten over een rookvrije sportvereniging? Kijk dan op https://rookvrijegeneratie.nl/sport of neem contact op met de Accountmanager van jouw district.

 

Enquête 

Het is voor tennisclubs belangrijk te luisteren naar de wensen en behoeften van leden. Daarom biedt de KNLTB een hulpmiddel aan om te peilen hoe de leden van jouw vereniging kijken naar het onderwerp roken. De enquête is hier te vinden. 

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhaal

Succesverhaal