Banner Debby Rolstoeltennis Zonder Quote

Rolstoeltennis

Rolstoeltennis is een ideale sport voor mensen die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen. Dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van motorische vaardigheden, het creëren van een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. Om zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden met een beperking te kunnen laten tennissen, is het belangrijk dat deze mensen bij een vereniging terecht kunnen en zich ook thuis voelen op deze vereniging.

Nederland is een aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland. Om deze internationale status te continueren en te verbeteren ontwikkelen en ondersteunen wij samen met verenigingen het rolstoeltennis. 

Wanneer is iemand een rolstoeltennisser?

Je bent een rolstoeltennisser als je een permanente handicap hebt en daardoor niet goed in staat bent om staand te tennissen. Het leuke aan rolstoeltennis is dat spelers ook met en tegen valide tennissers kunnen spelen. Ook in competitie- en toernooiverband. Iemand in een rolstoel is dus niet afhankelijk van een speler die ook in een rolstoel zit. 

Starten met rolstoeltennis

Zo’n zestig tennisverenigingen in Nederland bieden rolstoeltennis aan. Wil jouw vereniging ook starten met rolstoeltennis? Ga aan de slag!

Ontwikkelprogramma

De KNLTB heeft als missie om zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden en met of zonder beperkingen, te laten tennissen. Daarom willen wij samen met verenigingen het rolstoeltennis (verder) ontwikkelen en ondersteunen om zo de internationale status van Nederland als aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland te continueren en te verbeteren. Om deze ambitie waar te kunnen maken is er verbinding nodig tussen breedte- en topsport. Daarom is in september 2019 het Ontwikkelprogramma rolstoeltennis van start gegaan.

Competitie en toernooien

Naast vrij spelen op de tennisvereniging kunnen rolstoeltennissers ook competitie of toernooien spelen. Door veel wedstrijden te spelen worden spelers steeds beter én krijgen ze meer plezier in de sport. Het is dan ook belangrijk om deze doelgroep een gevarieerd wedstrijdaanbod aan te bieden om de binding met de vereniging te versterken en leden te behouden. 

Vragen en meer informatie

Heb je vragen over rolstoeltennis? Neem dan contact met ons op via rolstoeltennis@knltb.nl of bel naar 088 130 26 00.