G-Tennis blije winnaar

G-tennis

Tennis is een sport voor iedereen. Dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale (gedrags)problemen. Daarom is er G-tennis! Het doel van de KNLTB is om de tennissport voor iedereen met een lichamelijke, verstandelijke en/of andere beperking op elk speelniveau toegankelijker te maken. Tennis kan bijdragen aan de ontwikkeling van motorische vaardigheden, het creëren van een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. Dit geeft mensen met een beperking een hogere kwaliteit van leven.

Wat is G-tennis?

G-tennis is met name bedoeld voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennis activiteiten op een club. De KNLTB onderschrijft de slogan ‘wat normaal kan, moet normaal gaan’ en ‘wat speciaal moet, moet speciaal’. Hiermee wordt bedoeld dat G-tennissers, indien mogelijk, in het reguliere tennisleven mee kunnen draaien. G-tennissers voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod. Dit aanbod bestaat uit aparte tennisactiviteiten en –evenementen. Spelers worden d.m.v. periodieke individuele vaardigheidstests (divisioning) ingedeeld, waardoor iedereen op eigen niveau kan presteren. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop.

Special Heroes Nederland

Sinds september 2015 werken de KNLTB en Special Heroes Nederland samen met als doel om kinderen en jongeren met een verstandelijke en auditieve beperking en/of gedragsproblemen aan het tennissen te krijgen. Dit heeft geleid tot Tenniskids@school ft. Special Heroes!

Op dit moment worden er op meer dan 10 scholen uit het speciaal onderwijs tennislessen verzorgd in samenwerking met een tennisvereniging uit de buurt. De samenwerking bevat voor de clubs en scholen een aantal voordelen:

Voor startende verenigingen van Tenniskids@school ft. Special Heroes is het mogelijk om gratis een Tenniskids@school pakket te ontvangen (zolang de voorraad strekt). Dit aanbod is mede mogelijk gemaakt door Menzis, partner van Special Heroes Nederland en jeugdpartner van de KNLTB. Het pakket bestaat uit Tenniskids tennismaterialen zoals 8 minirackets, zachtere ballen, pylonnen, een lesmap en diploma’s. De pakketten zijn in te zetten voor lessen op school, een leuke afsluitende dag op de tennisvereniging en voor kennismakingslessen op de vereniging.

Heb je vragen over Tenniskids@school ft. Special Heroes of wil je als club samenwerken met een school (speciaal onderwijs) bij jullie in de buurt? Neem dan contact op via g-tennis@knltb.nl of bel naar 088 130 26 00. We helpen je graag!

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhaal

Succesverhaal