Dunlop rolstoeltennis (1)

Starten met rolstoeltennis

Rolstoeltennissers moeten welkom zijn bij alle tennisverenigingen in Nederland. Door het creëren van rolstoeltennisaanbod kan je, je profileren tot een maatschappelijke betrokken vereniging. Deze profilering heeft naast een positieve uitwerking op huidige leden van de vereniging ook een aanzuigende werking op potentiële leden, zowel met als zonder lichamelijke beperking.

Voor spelers zorgt rolstoeltennis voor een gezonde manier van bewegen. Het leuke aan rolstoeltennis is dat spelers ook met en tegen valide tennissers kunnen spelen. Ook in competitie- en toernooiverband. De regels zijn bijna hetzelfde. Iemand in een rolstoel is dus niet afhankelijk van een speler die ook in een rolstoel zit. 

Hoe word je een rolstoeltennisvereniging?

Zo’n zestig tennisverenigingen in Nederland bieden rolstoeltennis aan. De KNLTB zet zich in om het rolstoeltennis bij deze clubs te versterken door middel van het ‘Ontwikkelprogramma Rolstoeltennis'. Wil jouw vereniging ook starten met rolstoeltennis? Bekijk het stappenplan 'Starten met rolstoeltennis bij de vereniging'. In dit stappenplan vind je onder andere informatie over het rolstoeltoegankelijk maken van je tennispark, de ideale baansoort voor rolstoeltennis, integratie van rolstoeltennissers binnen je vereniging en het aanbieden van trainingen. Vanuit de KNLTB adviseren we je ook graag over andere vraagstukken, zoals over subsidies en de eventuele aanschaf van sportrolstoelen. Neem hiervoor contact met ons op via rolstoeltennis@knltb.nl.

Jeugd

De KNLTB werkt intensief samen met de Esther Vergeer Foundation. Met name in het project ‘Join the Club’. Join the Club zorgt ervoor dat kinderen met een lichamelijke beperking op de juiste plek bij een vereniging terecht komen en dat de vereniging er klaar voor is om kinderen met een lichamelijke beperking op een plezierige, veilige manier een plek bij de vereniging te geven. De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk en figuurlijk alle drempels weg en biedt zowel de kinderen/ouders als de vereniging de helpende hand. Om kinderen kennis te laten maken met rolstoeltennis bij een vereniging organiseert de Esther Vergeer Foundation dan ook regelmatig open dagen door het hele land. Ook stellen ze in sommige gevallen sportrolstoelen beschikbaar binnen het project ‘Join the Club’. 

Gerelateerd aan deze pagina

Ontwikkelprogramma

Ontwikkelprogramma