Overzicht 2 Lichter

Waarom starten met padel?

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer tennisverenigingen leggen padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club.

Padel biedt nieuwe kansen voor verenigingen; de dynamiek en sportieve spanning van padel maken de sport een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden. Bovendien trekt het een nieuwe jongere doelgroep en dus potentiƫle nieuwe leden naar de club. En omdat padel gemakkelijk te leren is voor zowel jong als oud, is de sport een laagdrempelige manier om kennis te maken met de vereniging.

Dit blijkt al in de praktijk bij de huidige verenigingen met padelbanen. Deze verenigingen met padel laten stijgende ledenaantallen zien. Dit betekent een stevigere financiƫle positie en meer reuring op de vereniging.

Wil je als vereniging aan de slag met padel?

Het is belangrijk dat je dan een aantal stappen zet:

  1. Formeer een padelcommissie
  2. Vraag offertes op
  3. Stel een businessplan op
  4. Activeer je leden voor padel
  5. Bereid de ALV voor

Stappenplan

Bekijk dit stappenplan voor meer informatie over deze stappen en/of neem contact op met jou KNLTB Accountmanager. Hij/zij heeft ook naar wens een voorbeeld exploitatie overzicht beschikbaar, een format voor de ALV presentatie en club analytics om jullie verhaal te onderbouwen.