Dunlop rolstoeltennis

Ontwikkelprogramma

De KNLTB heeft als missie om zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden en met of zonder beperkingen, te laten tennissen. Daarom willen wij samen met verenigingen het rolstoeltennis (verder) ontwikkelen en ondersteunen om zo de internationale status van Nederland als aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland te continueren en te verbeteren. Om deze ambitie waar te kunnen maken is er verbinding nodig tussen breedte- en topsport. Daarom is in september 2019 het ontwikkelprogramma rolstoeltennis van start gegaan.

Vier profielen

Op dit moment zijn er zo’n 60 KNLTB-verenigingen in Nederland die rolstoeltennis aanbieden. Dit aanbod varieert van alleen een lidmaatschap voor rolstoeltennissers tot een inclusieve vereniging waar rolstoeltennissers een volledig wedstrijd- en trainingsprogramma krijgen aangeboden. Het is voor rolstoeltennissers dan soms ook lastig om een vereniging te vinden die passend is bij hun persoonlijke situatie, ontwikkeling of ambitie. De KNLTB wil naar een landschap toe waarin sprake is van een natuurlijke overgang van breedtesport naar topsport. Een landschap waarin verenigingen zich kunnen onderscheiden in hun aanbod en waarin spelers op elk niveau een passend aanbod kunnen krijgen. Dit landschap wordt ingedeeld op basis van vier profielen.

De komende jaren wil de KNLTB met het ontwikkelprogramma verenigingen helpen om rolstoeltennis binnen een vereniging verder te ontwikkelen. We gaan verenigingen actief ondersteunen om op deze manier handen en voeten te geven aan hun ambitie. Zo versterken we samen het landschap voor rolstoeltennissers. Uitgebreide informatie, zoals wat het programma precies inhoudt en voorwaarden voor deelname vind je in de brochure 'Ontwikkelprogramma rolstoeltennis'

Vragen en meer informatie

Wil jouw vereniging graag deelnemen aan het ontwikkelprorgramma of heb je vragen? Stuur een e-mail naar rolstoeltennis@knltb.nl

Succesverhalen

Meerdere verenigingen in het land hebben mooie voorbeelden van hoe zij actief binnen de vereniging bezig zijn met rolstoeltennis. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen:

  • Met ambitie en helder plan zet SMASH Neede grote stappen in rolstoeltennis
  • TC IJsbaanpad en partners bundelen krachten en zetten rolstoeltennis op de kaart
  • Bij TV Arnolduspark spelen rolstoeltennissers mee met 8&9-competitie

Gerelateerd aan deze pagina

Rolstoeltennis

Rolstoeltennis