Gezonde sportkantine

Gezonde sportkantine

Een tennis- en padelvereniging is een sportieve en sociale ontmoetingsplaats. Sporten en bewegen draagt bij aan een betere gezondheid en een gezond gewicht. Daar hoort ook een gezonde sportomgeving bij: een rookvrije tennisomgeving met een gezond voedingsaanbod, waarin verantwoord met alcohol wordt omgegaan.

Nationaal Preventieakkoord

De Rijksoverheid heeft in 2018  het Nationaal Preventieakkoord gesloten met meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland. Het doel van het akkoord is om de gezondheid van Nederlanders te verbeteren door enerzijds (nog) meer Nederlanders te laten sporten en bewegen. En anderzijds doordat deze beweging in een gezonde sportomgeving kan plaatsvinden. Het akkoord gaat in op drie thema’s: roken, alcohol en voeding.

Gezonde tennisomgeving

Niet roken, verantwoord omgaan met alcohol en een gezonde voedingskeuze zijn onlosmakelijk verbonden met sport en bewegen, voor jong en oud. Een gezond aanbod van eten en drinken past daarom bij de sportieve en maatschappelijke functie van de vereniging.

Als KNLTB stimuleren wij clubs om actief bezig te gaan met thema’s als roken, alcohol en voeding. Dit doen wij in samenwerking met verschillende projecten:

  • JOGG-Teamfit: Fit de Gezonde Sportkantine van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).
  • Rookvrije sportverenigingen: van De Hartstichting in samenwerking met KWF kankerbestrijding en het Longfonds.

Wil je meer informatie over de gezonde kantine? In onderstaande webinar delen specialisten hun kennis en ervaring op het gebied van het gezonder maken van sportverenigingen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Accountmanager van jouw district.