Zomeravondcompetitie

Zomeravondcompetitie

Zijn er op jouw vereniging leden die naast de Voorjaarscompetitie nog meer competitie willen spelen? Of leden die door de drukte op de vereniging niet mee kunnen doen aan de Voorjaarscompetitie of juist in het weekend verhinderd zijn? Speciaal voor hen is er de Zomeravondcompetitie.

De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata van de Zomeravondcompetitie 2023.

Vier dubbels

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan zijn 4x HD, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Op basis van onderstaande klasse-indeling zullen de teams op actuele rating per klasse worden ingedeeld:

  • 1e klasse teamgemiddelde kleiner dan 13
  • 2e klasse teamgemiddelde gelijk aan 13 en kleiner dan 15
  • 3e klasse teamgemiddelde gelijk aan 15 en kleiner dan 17
  • 4e klasse teamgemiddelde gelijk aan 17 of hoger

Teams en spelers

Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Compact Spelen

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Banenschema

  • Banen zonder verlichting: 1 1/3 baan per thuisspelend team, max. 3 speelrondes
  • Banen met verlichting: 1 baan per thuisspelend team, max. 4 speelrondes

Doe je ook mee?

Wil jij op jouw vereniging ook de Zomeravondcompetitie aanbieden? Dat kan! Gebruik dan de promotiematerialen om de Zomeravondcompetitie via verschillende communicatiemiddelen zoals social media en de verenigingswebsite te promoten onder jouw leden.