Vrijwilligers

Vrijwilligers

Het verenigingsleven in Nederland kan niet zonder vrijwilligers en voor tennis- en padelverenigingen is dat niet anders. Van voorzitter tot klusjesman en van Competitieleider tot de Tenniskids functionaris, ze zijn allemaal even belangrijk, want vrijwilligers houden de club draaiende.

Voldoende gemotiveerde vrijwilligers beschikbaar hebben is dan ook van essentieel belang voor elke vereniging, maar kan tegelijkertijd best een uitdaging zijn. Een goed doordacht vrijwilligersbeleid is daarom belangrijk. Natuurlijk moet je scherp hebben welke taken er zoal vervuld moeten worden, maar leden bereid vinden om zich vrijwillig in te zetten voor de vereniging gaat ook veel makkelijker als die leden zich nauw betrokken voelen bij de club. Realiseer je dus dat goede communicatie, regelmatige evaluatie en op zijn tijd een beetje waardering voor het vele werk van de vrijwilligers, van grote waarde kunnen zijn.

Tijdens de digitale congresweek stond het vrijwilligersbeleid ook in de schijnwerpers. Kijk hieronder het webinar terug en ontdek hoe het vrijwilligersbeleid verder kan worden geoptimaliseerd. 

Om verenigingen bij te staan, heeft de KNLTB onder meer een uitgebreid stappenplan beschikbaar voor het werven, inzetten en behouden van vrijwilligers. Bovendien staan de Accountmanagers altijd klaar om te helpen. Maak er gebruik van, want vergeet niet; zonder vrijwilligers geen vereniging!

Bekijk ook onze factsheet vrijwilligers.