NK Padel 2020 Jesse Gerth Koen Koetsier (8)

Najaarscompetitie

Het eigen niveau meten met dat van andere spelers, een ware challenge in de padelkooi om te bepalen wie de winnaar wordt en een gezellig drankje achteraf. Dat is wat competitie spelen zo tof maakt. Een reden voor veel spelers om competitie te spelen. Tijdens de Najaarscompetitie is er aanbod op vrijdagavond, zaterdag en zondag. Op deze pagina vind je meer informatie over deze competitie.

Speeldata

De Najaarscompetitie Padel wordt gespeeld op vijf speeldagen in september en oktober. Klik hier voor de speeldata van 2024.

Competitieaanbod

Het competitieaanbod voor padel is voor alle competities, voorjaar-, zomer-, najaar-, en winter gelijk. Er is aanbod op vrijdag, zaterdag en zondag en er wordt gespeeld in verschillende klassen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers. De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Speciaal voor jeugdspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Voor dames is er een aparte 15+ damescompetitie op vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Het competitieaanbod padel staat op de pagina downloads. Aan de hand van dit aanbod bepaalt iedere club het competitieaanbod. Maak padel leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw club competitie kunnen spelen.

Promotie en degradatie

Tijdens alle padelcompetities wordt er gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team wat gepromoveerd of gedegradeerd is in najaar 2023, speelt in het najaar in 2024 een klasse hoger (promotie) of lager (degradatie).

Promoot de padelcompetitie!

Wanneer je het competitieaanbod van jouw vereniging of padelcentrum hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen!

Praktische informatie voor organisatie

Inschrijven van teams

Het inschrijven van teams voor de Najaarscompetitie Padel is mogelijk van maandag 3 juni t/m woensdag 10 juli 2024. De inschrijving verloopt via één centraal persoon; de competitieleider. Hij/zij is aan de ene kant de contactpersoon voor de KNLTB en aan de andere kant contactpersoon voor alle aanvoerders van zijn/haar teams. De ledenadministrateur van een vereniging of padelcentrum kan een competitieleider aanmelden via het ledenadministratiesysteem. Een handleiding voor het inschrijven is hier te vinden.

Voorwaarden voor inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de Najaarscompetitie Padel is vastgesteld op €32,- per team. Indien een reeds ingeschreven team zich voor publicatie van de indeling terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.

Dispensatie aanvragen

Wil een speler voor meerdere teams uitkomen (bij één of twee clubs) waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt? Dan is hiervoor dispensatie nodig. Dispensatie kan worden aangevraagd via MijnKNLTB. Lees hiervoor eerst de dispensatievoorwaarden goed door.

Meestgestelde vragen en downloads

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check dan het competitiereglement padel.

Lees daarnaast ook de veelgestelde vragen en gebruik de handleidingen en stappenplannen die je verder op weg helpen.