Websitebanner Toine Zonder Quote

Jeugd

Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Competitie spelen is dan ook een belangrijk onderdeel van tennis. Door competitie te spelen leren jeugdspelers nog beter te tennissen. Bovendien maken ze makkelijker vrienden en zijn ze vaker op de vereniging te vinden. Dit leidt tot meer binding, waardoor ze langer lid blijven. Een win-win situatie voor zowel de jeugdspeler als jouw vereniging!

Competitieaanbod

De competitie voor jeugd is opgesplitst in de Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Afhankelijk van de leeftijd en het speelniveau kan een jeugdspeler deelnemen aan één van beide competities. Elke jeugdspeler kan competitie spelen, het maakt niet uit of een kind net begonnen is of al langer speelt.

Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze de tennissport razendsnel te spelen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in rood, oranje en groen kunnen meedoen aan de Tenniskids competitie.

KNLTB Junioren competitie

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.

Doe je ook mee?

Promoot de competitie op jouw vereniging en zorg ervoor dat alle jeugdspelers meedoen! De functionaris Tenniskids en de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging verzorgen de inschrijvingen voor deze competities op MijnKNLTB.