Toernooien Jeugd tenniskids rood high five

Tennis Alles-in-1

Het behoud van jeugdleden is voor tennisverenigingen één van de grootste uitdagingen. Een derde van de jeugdleden haakt na twee jaar af. Met Tennis Alles-in-1, een lidmaatschap waarbij lidmaatschap en deelname aan de competitie onderdeel zijn van één pakket, zit een kind niet langer op tennisles maar op tennis. 

Aan een Tennis Alles-in-1 lidmaatschap kunnen bijvoorbeeld training, clubactiviteiten en toernooitjes worden toegevoegd. Kinderen komen zo meer op de club, spelen vaker wedstrijdjes, krijgen meer en meer een band met tennisvriendjes en het verenigingsleven. Zo zit een kind niet op tennisles, maar op tennis. Naast dat met Tennis Alles-in-1 het spelen van competitie veel laagdrempeliger wordt, is Tennis Alles-in-1 ook gemakkelijker en overzichtelijker voor ouders. Zo hoeft er niet meer apart ingeschreven te worden voor de verschillende activiteiten op de tennisvereniging.  

 

Pakketten 

Inmiddels bieden al 300 verenigingen een Tennis Alles-in-1 lidmaatschap aan en zijn er vele verenigingen bezig met de voorbereidingen richting een Tennis Alles-in-1 lidmaatschap. Je kunt als vereniging je eigen Tennis Alles-in-1 pakket samenstellen, lidmaatschap en deelname aan de competitie maken altijd onderdeel uit van het pakket. Ook kan je variëren in een pakket voor het hele jaar of bijvoorbeeld alleen voor de zomer (omdat de winterlessen duurder zijn). Bekijk ook eens voor inspiratie de voorbeeldpakketten van andere verenigingen. Iedere vereniging is anders en stelt haar pakket op een andere manier samen. 

Aan de slag: volg het stappenplan!

Om Tennis Alles-in-1 goed te introduceren op jouw vereniging hebben we alle stappen voor jouw vereniging op een rij gezet in een overzichtelijk stappenplan. Daarnaast vind je onderaan deze pagina nog een aantal handige tips. Bij het introduceren van Tennis Alles-in-1 op de club is het daarnaast essentieel om rekening te houden met de inhoud van de verschillende pakketten en de constructie vereniging - tennisleraar. Bekijk welke pakketten de KNLTB als voorbeeld aanbiedt en hoe de facturering dan dient plaats te vinden, met het bijbehorende btw-tarief.  

Jaarkalender

Of je nu wel of niet een Tennis Alles-in-1 lidmaatschap aanbiedt, een jaarkalender met jouw verenigingsactiviteiten kan sowieso niet ontbreken. Het is een handig overzicht voor ouders en jeugdleden, zodat zij precies weten wanneer er een jeugdactiviteit gepland staat. Om je op weg te helpen hebben wij een voorbeeldkalender gemaakt, die je heel gemakkelijk kan voorzien van jouw eigen jeugdactiviteiten.

Doe inspiratie op! 

Meerdere verenigingen in het land hebben Tennis Alles-in-1 succesvol geïntroduceerd. Je leest er meer over in onderstaande succesverhalen.

Heb je vragen over het implementeren van Tennis Alles-in-1 op jouw vereniging? De KNLTB Accountmanager van jouw vereniging helpt je graag verder! 

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhaal

Succesverhaal