Wijzigingen Open Jeugdtoernooien

Naam Open Jeugdtoernooi wordt Open Junioren Toernooi

naamgeving junioren toernooien
Over de hele linie noemen we de voormalige Gele jeugd tot en met 17 jaar Junioren. Dus ook de naam Open Jeugdtoernooi verandert mee naar Open Junioren Toernooi.

 


Nieuw aanbod Junioren toernooien

We zien dat er steeds minder jeugdtoernooien worden georganiseerd, en dat de deelnemersaantallen van deze toernooien teruglopen. nieuwe toernooivormenNa onderzoek naar de wensen en behoeften van de jeugd en hun ouders is onder andere gebleken dat spelers graag meedoen aan kortere toernooien die gemakkelijker planbaar zijn en dat kinderen graag met vriendjes willen spelen.

Daarom stimuleert de KNLTB de aanvraag van de toernooivormen die passen bij de wensen van de doelgroep, denk bijvoorbeeld aan teamtoernooien, dagtoernooien of weekendtoernooien.

De KNLTB ondersteunt daarbij en voor deze nieuwe toernooivormen hoeft in 2019 geen toernooi-afdracht betaald te worden. Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe toernooivormen. Naam Districts Jeugd Kampioenschappen (DJK) wordt Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) met nieuwe agenda

In 2018 zijn de KNLTB Districten opgeheven, waardoor de kampioenschappen niet meer op districtsniveau kunnen worden georganiseerd. Daarbij was er geen vaste week in de kalender voor de DJK. Ook sloten de Tenniskids onderdelen bij DJK niet aan bij het leeftijdenadvies vanuit Tenniskids. En tot slot liepen de inschrijfaantallen van de betere spelers terug.

voordelen pjk nieuwe agendaEr is daarom besloten de kampioenschappen vanaf 2019 op provinciaal niveau te organiseren. De naamgeving Districts Jeugd Kampioenschappen komt te vervallen en wordt vervangen door Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK). Alle kampioenschappen zullen plaatsvinden in dezelfde week, namelijk de centrale week van de meivakantie. Het Tenniskids leeftijdenadvies wordt vanaf nu gehanteerd. En tot slot worden er ranglijstpunten toegevoegd aan het toernooi.

tenniskids onderdelen pjk