KNLTB Tenniskids TOF kaart aan tas

Tenniskids TOF

Het Tenniskids programma is vernieuwd met Tenniskids TOF. Tenniskids TOF ondersteunt leraren in het geven van lessen aan de jongste jeugd en zorgt voor behoud van jeugdspelers voor de vereniging. Het vernieuwde Tenniskids programma laat kinderen met meer plezier en motivatie op de baan staan en geeft ze (en hun ouders) inzicht in de tennisontwikkeling.

Tennis Ontwikkelings Fases

Met Tenniskids TOF, wat staat voor Tennis Ontwikkelings Fases, kunnen kinderen zich binnen het programma nog beter op hun eigen manier en tempo ontwikkelen. Het kind staat bij Tenniskids TOF centraal, wat zorgt voor meer motivatie en spelplezier. Er wordt niet alleen gekeken naar techniek en tactiek, maar ook naar mentale en sociale aspecten.

Ontwikkelingsmatrix

Tenniskids TOF bevat drie belangrijke elementen. Als eerste de ontwikkelingsmatrix. Deze matrix is per Tenniskids kleur verdeeld in fases en levels en geeft de leraar een duidelijk beeld van de route van de ontwikkeling van een speler van Tenniskids Rood naar junioren. Een kort en overzichtelijk handboek helpt de leraar bij het werken met Tenniskids TOF.

Spelerskaart

Ten tweede de spelerskaart. De jeugdspeler heeft inzicht in de eigen tennisontwikkeling door de persoonlijke spelerskaart die aan de tennistas hangt. Op de kaart is te zien in welke fase de speler zit. Er wordt telkens een vinkje gezet wanneer een kind tennisles heeft gevolgd, een wedstrijd heeft gespeeld, mee heeft gedaan aan een clubactiviteit of heeft geoefend. Ook voor ouders wordt op deze manier de ontwikkeling van hun kind zichtbaar. De spelerskaart zorgt dan ook voor (meer) interactie en betere communicatie tussen de leraar, jeugdspeler en ouder.

Leraren app en oefenstofvideo’s

En tenslotte de Leraren app. De ontwikkelingsmatrix in combinatie met de Leraren app geeft leraren structuur in het bijhouden van de spelersontwikkeling, de overgang naar een volgende kleur en het bepalen van trainingsdoelen. Daarnaast zijn er veel inspirerende oefenstofvideo’s in de app te vinden, die de leraar helpen bij het geven van de lessen.

Aan de slag met Tenniskids TOF

De afgelopen jaren is Tenniskids TOF al succesvol getest door een aantal verenigingen en leraren. De leraar speelt een belangrijke rol bij Tenniskids TOF. Verenigingen en leraren moeten samenwerken om van het vernieuwde Tenniskids een succes te maken. Meer informatie over Tenniskids TOF vind je op centrecourt.nl/tenniskidstof

Materialen bestellen

Leraren kunnen kosteloos Tenniskids TOF materialen bestellen. Zoals de Tenniskids TOF kaarten met bijbehorende keycords en het Tenniskids TOF handboek.