Header Tenniskids

Tenniskids TOF voor leraren

Tenniskids TOF is een onderdeel van het Tenniskids programma en ondersteunt je als leraar in het geven van lessen aan de jongste jeugd. 

Starten met Tenniskids TOF

Starten met Tenniskids TOF is heel simpel. Volg onderstaande stappen, zodat je goed voorbereid aan de slag kan met jouw jeugdspelers.

  1. Volg een intervisiebijeenkomst, een PO-bijeenkomst en/of een webinar voor alle belangrijke informatie en theorie over Tenniskids TOF. Deze worden regelmatig georganiseerd en vind je in de cursusboeker op leraren.centrecourt.nl.
  2. Na het doorlopen van stap 1 kan je gemakkelijk en gratis de benodigde rode, oranje en groene spelerskaarten bestellen. Deze spelerskaarten deel je vervolgens uit aan de jeugdspelers. Zij hangen de kaart aan hun tennistas. Bestellen van de kaarten doe je hier. In het handboek Tenniskids TOF vind je als leraar alles wat je moet weten over Tenniskids TOF, ook deze kan je online bestellen.  
  3. Nu kun je aan de slag met Tenniskids TOF. Je houdt de voortgang van jouw jeugdspelers bij via de Leraren app. Let op: om de kinderen van een vereniging in te kunnen laden in de Leraren app, moet je geregistreerd staan als leraar van deze betreffende vereniging.

Ga naar tenniskidstof.nl/dashboard en log in met je KNLTB ID. De kinderen van jouw vereniging zijn al voor je ingeladen. Je kunt ze hier eenvoudig in lesgroepen indelen.

Ontwikkelingsmatrix en levels

De ontwikkelingsmatrix, welke per Tenniskids kleur is onderverdeeld in 10 fases en 3 levels, geeft je als leraar een duidelijk beeld van de route van de ontwikkeling van een speler van Tenniskids Rood naar junioren. In het bijhouden van de ontwikkeling van een jeugdspeler werken we met drie levels, een uitleg van deze levels en de sublevels vind je hier

Leraren App

De Leraren app, in combinatie met de ontwikkelingsmatrix, geeft jou structuur in het bijhouden van de spelersontwikkeling, het bepalen van de overgang naar de volgende kleur en het stellen van trainingsdoelen. Je kan in de app heel gemakkelijk de ontwikkeling van jouw jeugdspelers bijhouden. Wil je weten hoe je huidige en nieuwe jeugdspelers moet inschalen, kijk hier voor een extra uitleg. 

Veelgestelde vragen

Heb jij een specifieke vraag over Tenniskids TOF? Check de veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen